2013-12-25 06:12:37
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Δημοπρατήθηκε το μεγάλο έργο της ύδρευσης για τους παραλίμνιους οικισμούς
Δημοπρατήθηκε την Τρίτη ένα σημαντικό έργο για τους Παραλίμνιους οικισμούς Τριχωνίδας. Πρόκειται για το έργο «Υδροδότηση Δήμου Αγρινίου από λίμνη Καστρακίου.»

Μετά το διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 11 συνολικά εργοληπτικές επιχειρήσεις, προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η Εταιρία ΑΕΤΕΘ Α. Ε. με ποσοστό έκπτωσης 38,21 %.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.800.000,00 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΠΠΕΡΑΑ.

Αντικείμενο του έργου είναι η ενοποίηση της υδροδότησης των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου με σκοπό τον έλεγχο και την καλύτερη λειτουργία του δικτύου, με τη μεταφορά νερού από την κοινή υδροληψία του Δήμου Αγρινίου. Το νερό που θα μεταφερθεί θα είναι από τη λίμνη Καστρακίου και το οποίο θα επεξεργάζεται στο διυλιστήριο στα Σπολάιτα.

Με την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αντιμετωπίζεται και επιλύεται το πρόβλημα υδροδότησης των Νότιων Οικισμών της Τριχωνίδας (Δ.Ε Μακρυνείας και Αρακύνθου), των Βόρειων Οικισμών (Δ. Ε. Παραβόλας) και της Δ. Ε. Αγγελοκάστρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου επιτυγχάνεται η ενοποίηση του δικτύου ύδρευσης του πεδινού τμήματος του Δήμου Αγρινίου, καθώς όλοι οι οικισμοί θα έχουν την απαιτούμενη ποσότητα και θα απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα νερού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ