2013-12-25 06:33:05
Φωτογραφία για Ανησυχία της Κίνας για το Νότιο Σουδάν
Η Κίνα ζήτησε από όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην εμφύλια σύγκρουση στο Νότιο Σουδάν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, ανακοίνωσε το... υπουργείο Εξωτερικών στο Πεκίνο ακριβώς την ώρα που το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε τα σχέδια διπλασιασμού του αριθμού των ειρηνευτικών δυνάμεων στην πιο νέα συσταθείσα χώρα του κόσμου.

Η σύγκρουση στο Νότιο Σουδάν έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και περίπου 45.000 άμαχοι αναζητούν προστασία στις βάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Η βία ξέσπασε στην πρωτεύουσα, Γιούμπα, στις 15 Δεκεμβρίου και εξαπλώθηκε γρήγορα, διαιρώντας τη χώρα των 10,8 εκατομμυρίων ανθρώπων στη μέση και κατά μήκος των εθνικών γραμμών.

Η εμφύλια σύγκρουση έχει επίσης επηρεάσει την παραγωγή πετρελαίου , η οποία αντιπροσωπεύει το 98% των κρατικών εσόδων στο Νότιο Σουδάν. Έχει αναγκάσει δε την κινεζική κρατική εταιρεία China National Petroleum Company, ένα σημαντικό επενδυτή πετρελαίου στο Νότιο Σουδάν, να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις τις από ορισμένους εργαζομένους της.


Το υπουργείο Εξωτερικών στο Πεκίνο, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ζανγκ Μινγκ, ζητά να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σύγκρουση και τον αντίκτυπο που έχει στις χώρες γείτονες του Νοτίου Σουδάν.

Οι παρατηρήσεις αυτές έγιναν σε συνάντηση με διπλωμάτες από τα κράτη μέλη της Διακυβερνητικής Αρχής για την Ανάπτυξη στην Ανατολική Αφρική (IGAD), μια οργάνωση ανάπτυξης επτά εθνών που περιλαμβάνει το Σουδάν.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξουσιοδότησε ομόφωνα τον ΓΓ του ΟΗΕ να εφαρμόσει σχέδιο ενίσχυσης της ειρηνευτικής δύναμης στο Νότιο Σουδάν με επιπλέον 12.500 στρατιώτες και 1.323 αστυνομικούς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ