2013-12-25 08:00:26
Φωτογραφία για Το Patek Philippe 5101G του μάρανε του Τούρκου υπουργού! Δώρο αξίας 300 χιλιάδων ευρώ πήρε ο Τσαγλαγιάν για ρουσφέτι στον Σαράφ!
Η αδυναμία του στα ρολόγια «έκαψε» τον τούρκο υπ. Οικονομικών

Δέχτηκε ένα πολύτιμο ρολόι αξίας 250.000 ευρώ, μίζα Ιρανού επιχειρηματία

Ο τούρκος υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν δεν ήξερε ότι το τηλέφωνό του είχε "κοριούς" και αυτή την άγνοια του την πληρώνει τώρα ακριβα. Διότι ο υπουργός είχε και ένα χομπι. Του άρεσαν τα ρολόγια και, εκλεκτικός καθώς ήταν, ήθελε πάντοτε τα καλύτερα στο είδος τους.

Όλα πήγαιναν καλά για τον κ. Τσαγκλαγιάν όταν, προχθές, μετά την πρωινή προσευχή του και καθώς ετοιμαζόταν να πιει το τσάι του άνοιξε την εφημερίδα "Zaman" -φιλοκυβερνητικο φυλλο- παγωσε. Πρωτοσέλιδο, κάτω από τη φωτογραφία του διάβασε.

"Ο υπουργός κ. Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν δέχτηκε ένα πολύτιμο ρολόι αξίας 300.000 ελβετικών φράγκων [περίπου 250.000 ευρώ] μίζα του Ρεζά Ζαράμπ, ενός Ιρανού επιχειρηματία από το Αζερμπαϊτζάν που διαμένει στην  Τουρκία και ο οποίος είναι τώρα υπό κράτηση στα πλαίσια ανακριτικής επιχείρησης για λαδώματα και μίζες που συνδέονται με δημόσιους λειτουργούς  και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με τηλεφωνήματα που καταγράφηκαν και έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα".


Ο υπουργός ζήτησε από τον Ζαράμπ να του αγοράσει ένα ρολόι Patek Philippe 5101G το οποιο "θαυμασε" σε ένα από τα ταξιδια του στη Γενευη. Ο Ζαραμπ εστειλε εναν υπαλληλο του στη Γενευη να αγοράσει το ρολόι και να το παραδωσει στον Ονουρ Καγιά, τον πρασωπικο βοηθο του υπουργου.

Καταγεγραμμενο τηλεφωνημα της συνομιλιας Ζαράμπ-Καγια: "Πότε αυτο το πραγμα θα είναι στην Ισταμπουλ;"

Απαντα ο Ζαραμπ: "Σκεφτομουν να στειλω αυτο το πραγμα στην  Αγκυρα, οχι στην Ισταμπουλ". Και ο  Καγια απαντα: "Στην Αγκυρα; ο-κει, είναι το ιδιο και μαλιστα είναι καλύτερα".

Σε αλλο τηλεφωνημα ο Μουράτ Γιλμάζ, ενας υπαλληλος του Ζαράμπ συνομιλει με τον ασφαλιτη του υπουργου, καποιον Εμραχ. Ακουγεται ο Γιλμαζ να λεει: "Ειμαι στην Ελβετια. Το αφεντικο με εστειλε εδω. Αγορασα αυτο το πραγματακι και θα βρισκομαι στην Αγκυρα λιγο μετά τα μεσανυχτα αποψε. Σου τηλεφωνω για να κανονισουμε πως θα σου το παραδωσω. Μηπως κι εσυ θελεις κατι από εδω, για τη γυναικα σου, τα παιδια;" Ο Εμραχ απαντα: "θα ερθω εγω να το παρω. Ο-κει". Και ο Γιλμαζ: "Καλως. Αυτο το πραγμα πρεπει να δοθει στον κυριο..."

Ακολουθει τηλεφωνημα του Γιλμαζ στον Ζαραμπ. "Κυριε Ρεζά. Θα παραδσωσω αυτο το πραγμα στον κυριο μεσω του προσωπικου φρουρου του. Σας τηλεφωνω για ενημερεωση σας".Ο Γιλμαζ προσγειωνεται στην  Αγκυρα λιγο πριν τα μεσανυχτα. Οι καμερες στο αεροδρομιο τον δειχνουν να βγαζει το ρολόι από το σακιδιο του, να το περνα από τις ακτινες και από ένα αλλο τηλεφωνημα που έχει καταγραφει  ακουμε τον Ζαραμπ να πληροφορει τον Καγια για την διαδικασια μεταφορας του ρολογιου. "Κυριε Ονουρ , σας πληροφορω ότι το πραγματακι εφθασε και παραδοθηκε στον κ. Εμραχ χθες τη νυχτα". Και ο Ονουρ Καγια απαντα: "Ο-κει. Μολις το πηρα. Ειναι στο κουτι του. Θα το κοιταξω αμεσως. Σας ευχαριστω πολυ".
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ