2013-12-25 14:07:07
Φωτογραφία για Ρωσία: Ελεύθεροι οι ακτιβιστές της Greenpeace
Βάσει του νόμου περί αμνηστίας που ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία, η ρωσική δικαιοσύνη άρχισε να βάζει τέλος στις διώξεις εναντίον των ακτιβιστών της Greenpeace, οι οποίοι κατηγορούνται για "χουλιγκανισμό" έπειτα από μια δράση τους στην Αρκτική "Το πρώτο από τα 30 μέλη του πληρώματος του Arctic Sunrise πληροφορήθηκε ότι η ερευνητική επιτροπή τερμάτισε τις διώξεις εναντίον του", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Γκρίνπις, ο Άαρον Γκρέι-Μπλοκ, σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για έναν άνδρα.

Λίγο νωρίτερα, μια άλλη εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Ρωσία, είχε ανακοινώσει πως τρεις ακτιβιστές έχουν ήδη ενημερωθεί για τον τερματισμό των διώξεων σε βάρος τους.

"Θα είναι ελεύθεροι να αναχωρήσουν από τη Ρωσία μόλις σφραγίσουν το διαβατήριό τους οι υπηρεσίες μετανάστευσης", πρόσθεσε ο Γκρέι-Μπλοκ.

Απ' αυτά τα τριάντα πρόσωπα, 26 δεν είναι Ρώσοι. Μέχρι τώρα οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη ρωσική επικράτεια.


Καθώς συνελήφθησαν στη θάλασσα από ρώσους κομάντος, δεν έχουν στα διαβατήριά τους βίζα που να δείχνει ότι μπήκαν νόμιμα στη Ρωσία και συνεπώς δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

"Ξέρουμε πως οι σφραγίδες αυτές θα ήταν το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δώρο και ελπίζουμε ότι θα έρθουν γρήγορα, όμως μέχρι τότε, δεν μπορούμε να πούμε πότε θα φύγουν", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τα τριάντα μέλη του πληρώματος του πλοίου της Γκρίνπις υπέγραψαν χθες, Δευτέρα, ένα έγγραφο στο οποίο δήλωναν ότι δεν αντιτίθενται στην αμνηστία, η οποία ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα από το ρωσικό κοινοβούλιο με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την ψήφιση του Συντάγματος της χώρας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ