2013-12-25 14:00:15
Φωτογραφία για Πάνω από 25.000 πιστοί συνέρρευσαν στη Βηθλεέμ παραμονή Χριστογέννων
Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Νάσερ Γιούντεχ.

Περισσότεροι από 25.000 προσκυνητές εκτιμάται ότι μετέβησαν στην Βηθλεέμ, τη βιβλική γενέτειρα του Ιησού Χριστού, για να γιορτάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων. Ανάμεσά τους και περίπου 500 Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας, που πήραν άδεια μετακίνησης από τον Ισραηλινό στρατό.

Στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Ναό της Γεννήσεως χοροστάτησε ο πατριάρχης Φουάντ Τουάλ, επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ. Στο κήρυγμά του εξέφρασε το φόβο ότι η Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύγκρουση φαίνεται να μην έχει καμία λύση.

Ωστόσο, συμπλήρωσε «ως πιστοί πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να ανανεώσουμε την πίστη μας σε αυτή η γη - το σπίτι των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών - που μια μέρα θα γίνει ένα καταφύγιο γαλήνης για όλους τους ανθρώπους».

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Νάσερ Γιούντεχ
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ