2013-12-25 18:30:03
Φωτογραφία για ΜΠΟΝΟΒΑΣ : ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙΣ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ...
Οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού για το 2013 ολοκληρώθηκαν το Σάββατο το βράδυ με τη νίκη επί του Απόλλωνα με 0-5 στη Ριζούπολη.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, πρόσφεραν θέαμα και έδειξαν ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αντίπαλο στην Ελλάδα, προσπαθούν για το καλύτερο. Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Ανδρέας Μπονόβας, μίλησε στον «Γαύρο» για την πορεία των ερυθρόλευκων και για τη συνέχεια στην Ευρώπη.

Αναφέρθηκε στα ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τόνισε ότι «το παν είναι να μη δεχτεί γκολ στο Καραϊσκάκη» ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Ελλάδα και στον αγώνα με τον Απόλλωνα εκτός από την άνετη νίκη με 5-0 έπαιξε και πολύ καλό ποδόσφαιρο... Ποια είναι η άποψή σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εδειξε ο Ολυμπιακός για ακόμα μία αγωνιστική ότι είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει ψυχολογία και παίρνει τη νίκη με άνεση... Και ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ομάδα έχει καλό υλικό. Εχει παίκτες που μπορούν να μπουν μέσα στο παιχνίδι και να κάνουν τη διαφορά. Ο πάγκος του είναι γεμάτος. Και αυτό που μου αρέσει είναι ότι όποιος παίζει προσπαθεί να αποδείξει ότι αξίζει θέση στην ενδεκάδα.


Ε: Και είδαμε πολύ όμορφες συνεργασίες...

Α: Ετσι είναι! Και τα δύο γκολ που πέτυχε ο Σαβιόλα ήταν φοβερά. Και για ακόμα μία φορά θα πω ότι ο καλός ο παίκτης βγαίνει μέσα από το σύνολο. Θεωρώ ότι θα δούμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια. Γιατί πλέον οι παίκτες παίζουν χωρίς άγχος και προσπαθούν να κάνουν χαρούμενους τους οπαδούς. Επίσης, πάντα όταν παίζεις χωρίς άγχος σού βγαίνουν σχεδόν όλα... Σημαντικό!

Ε: Μπορεί ο πρώτος σκόρερ, Κώστας Μήτρογλου, να απουσιάζει από την ενεργό δράση, αλλά ο Ολυμπιακός βάζει τρία, τέσσερα και πέντε γκολ ανά αγώνα. Τι σημαίνει αυτό;

Α: Δείχνει την ποιότητα των ποδοσφαιριστών… Οταν ο Μήτρογλου είναι στην ενδεκάδα, όλοι παίζουν γι’ αυτόν. Τώρα, που δεν βρίσκεται στην ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός παίζει ουσιαστικά χωρίς επιθετικό. Και έχει τριάδα-φωτιά. Κάμπελ, Βάις και Σαβιόλα, αν βρεθούν στην μέρα τους, κάνουν θαύματα. Και ο Ολαϊτάν μαζί τους ταιριάζει. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια παίζει χωρίς επιθετικό και αυτό τού πηγαίνει. Μπορεί να το κάνει γιατί έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ολοι μπορούν να κάνουν το γκολ και τη ζημιά!

Ε: Τελικά υπάρχει αντίπαλος για τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα; Ποια είναι η δική σας άποψη;

Α: Οχι. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει αντίπαλος. Και αυτό μπορεί να φανεί ολοφάνερα από τη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και δείχνει κάθε εβδομάδα τη μεγάλη του διαφορά από τις άλλες ομάδες.

Ε: Πλέον ο Ολυμπιακός είναι και στις 16 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη Α: Αξιζε να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League ο Ολυμπιακός. Επαιξε καλό ποδόσφαιρο στους ομίλους και έπρεπε να πάρει το εισιτήριο.

Ε: Και τώρα έχει δύο παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βέβαια, αργούν πολύ ακόμα. Τι βλέπετε;

Α: Οταν φτάνεις στους «16» του Champions League, γνωρίζεις εξαρχής ότι όποιος και να είναι ο αντίπαλός σου, θα είναι δύσκολος. Ετσι και για τον Ολυμπιακό. Η Μάντσεστερ είναι πολύ δύσκολη ομάδα. Να μείνουν προσγειωμένοι. Δεν μπορώ να ακούω ότι είναι εύκολη ομάδα. Σίγουρα, αν ο Ολυμπιακός την αντιμετώπιζε τώρα, που η Γιουνάιτεντ δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα είχε πολλές πιθανότητες. Πάντως, θεωρώ ότι υπάρχουν πιθανότητες. Πρέπει όλοι να είναι προσγειωμένοι και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ε: Ποιο θα είναι το… κλειδί;

Α: Σίγουρα το πρώτο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει τη νίκη. Εστω και 1-0. Και έπειτα να πας να διεκδικήσεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Το παν είναι να μη δεχτείς γκολ στο Καραϊσκάκη... Και στην Αγγλία να τα δώσεις όλα και αν σκοράρεις τότε, θα έχεις πολλές ελπίδες.

Ε: Μια ευχή γι’ αυτές τις ημέρες;

Α: Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και να είναι χαμογελαστός. Αυτό είναι το παν! Από εκεί και πέρα, να βλέπουμε καλό ποδόσφαιρο, χωρίς επεισόδια. Και μακάρι πλέον η Ελλάδα να βγει από την κρίση. Δεν το αξίζει ο ελληνικός λαός αυτό που τραβάει...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ