2013-12-25 18:27:57
Φωτογραφία για Θετικός σε απαγορευμένες ουσίες ο Κώστας Μπανιώτης - Το επιβεβαίωσε και το δεύτερο δείγμα του
Στον Κώστα Μπανιώτη ανήκει το δείγμα με απαγορευμένη ουσία, το οποίο είχε ανακοινώσει ο ΣΕΓΑΣ την περασμένη Παρασκευή. Την παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ επιβεβαίωσε και η ανάλυση του δεύτερου δείγματος του πρωταθλητή του ύψους και για αυτό η ομοσπονδία στίβου έδωσε στη δημοσιότητα το όνομά του.

Ο Μπανιώτης, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες και ήταν φέτος ο έκτος καλύτερος άλτης του ύψους στον κόσμο, βρέθηκε θετικός σε αιφνίδιο έλεγχο που πραγματοποίησε το ΕΣΚΑΝ στις 28 Νοεμβρίου.

Στο δείγμα του ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη ουσία φουροσεμίδη. Πρόκειται για διουρητικό, που ανήκει στις «ειδικές» ουσίες. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως μπορεί να αποφύγει την αυστηρότερη ποινή- τον αποκλεισμό για δύο χρόνια- μόνο όμως αν καταφέρει να αποδείξει πως δεν πήρε την ουσία προκειμένου να βελτιώσει τις επιδόσεις του. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει να πείσει τόσο την ελληνική, όσο και τη διεθνή ομοσπονδία.


«Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός. Την ίδια στιγμή δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για τη σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών. Στον ΣΕΓΑΣ είμαστε αποφασισμένοι, σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ, όχι μόνο να συνεχίσουμε, αλλά και να διευρύνουμε τους ελέγχους», ανέφερε η ανακοίνωση της ομοσπονδίας στίβου, που καταλήγει: «Υποχρέωση μας απέναντι στην κοινωνία, τους αθλητές, τους γονείς, τους φιλάθλους, είναι να διασφαλίσουμε ότι, τουλάχιστον στο στίβο, εκτός, από την προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης, λειτουργεί και σύστημα ελέγχων και μάλιστα με τρόπο έντονο και συστηματικό».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ