2013-12-25 18:58:28
Φωτογραφία για Θρήνος στη κηδεία για τα θύματα του Τούρκικου Ναυτικού !
Οι οκτώ ναυτικοί και τα  δύο μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού θάφτηκαν μετά από μια μεγάλη τελετή κηδείας που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη την Τρίτη. (Φωτογραφία: DHA)

Μια μεγάλη τελετή κηδείας του έγινε στην επαρχία της Σμύρνης την Τρίτη για οκτώ ναυτικούς και δύο μέλη του πληρώματος ρυμουλκού που σκοτώθηκαν όταν το ρυμουλκό τουμπάρισε στο ναυπηγείο Alaybey Ναυτικό στην περιοχή Karşıyaka Σμύρνης τη Δευτέρα.

Το ρυμουλκό των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων (TDK) , το ΤΕΕ Değirmendere, είχε ξεκινήσει στο Αιγαίο γύρω στο μεσημέρι μετά την παραλαβή του απο επισκευές στο ναυπηγείο. Ωστόσο, το πλοίο άρχισε να μπατάρει και να βάζει νερά, τελικά ανατράπηκε δίπλα στην αποβάθρα. Δέκα άτομα σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν στο συμβάν

Τα πτώματα των νεκρών εστάλησαν στο Συμβούλιο της Ιατροδικαστικής (ATK) στη Σμύρνη για αυτοψία και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν την Τρίτη στην Alaybey Naval Shipyard, όπου μια τελετή κηδεία έγινε την ίδια ημέρα.


Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεσίρ Αταλάι, ο  Ναύαρχος TDKBülent Bostanoğlu, ο Διοικητής Σμύρνης Μουσταφά Toprak και διάφοροι αξιωματικοί του ναυτικού παρακολούθησαν την τελετή. Οι σοροί των ναυτικών, στη συνέχεια αποστάλθηκαν στις πόλεις τους για να να ταφούν

Η σορός του Sgt. Veysel Gündoğdu εστάλη σε επαρχία Γκαζιαντέπ. Οι σοροί των Pvts. Σουλεϊμάν Mert Πασαλί, Fehmi Kocaman, Ali Can Bülbül, Serdar Baloglu, Rıdvan Çöpçü και Semih Sözen εστάλησαν στο Τσανάκκαλε, Ουσάκ, Ισπάρτα, Μπαλικεσίρ, Σαμψούντα και Ερζερούμ επαρχίες, αντίστοιχα. Pvt. Yavuz Αρσλάν και ένα από τα μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού που πέθανε, ο Cafer Kırbaş, ήταν να ταφούν την Τρίτη το απόγευμα. Το άλλο μέλος του πληρώματος, Ercan Bicer, τάφηκε και την Τρίτη, στην περιοχή Torbalı Σμύρνης.

Η σορός του Baloglu θάφτηκε στην περιοχή Gönen του Balıkesir την Τρίτη το απόγευμα, ενώ ο Sözen κηδεύτηκε την ίδια ημέρα σε ένα νεκροταφείο στο χωριό Καρατάς της περιοχής Oltu Ερζουρούμ του.

Η σορός του Çöpçü θα θαφτεί με μια τελετή κηδεία που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Ladik Σαμψούντα, την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Επικοινωνιών Binali Yıldırım δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τρίτη ότι οι στρατιωτικοί εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν. Ο Yıldırım έστειλε επίσης τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των νεκρών ναυτών και των μελών του πληρώματος.

http://veteranos.gr/thrinos-sti-kidia-gia-ta-thimata-tou-tourkikou-naftikou/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ