2012-04-15 12:20:08
Φωτογραφία για Η αφιέρωση του Κοράντι και η τραγωδία του Μοροζίνι...
Συγκλόνισε ο Μπερνάντο Κοράντι που ζήτησε να χτυπήσει το πέναλτι του Μόντρεαλ για να αφιερώσει το γκολ στον Μοροζίνι σε περίπτωση που σκόραρε. Διαβάστε την απίστευτη τραγική ιστορία του αδικοχαμένου Ιταλού ποδοσφαιριστή.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα είναι συγκλονισμένη από το Σάββατο (14/4) μετά τον χαμό του Πιερμάριο Μοροζίνι από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στη διάρκεια της αναμέτρησης της Πεσκάρα με τη Λιβόρνο για τη Serie B.

Χαρακτηριστική είναι η ενέργεια του Μπερνάντο Κοράντι, πρώην συμπαίκτη του αδικοχαμένου 25χρονου στην Ουντινέζε, στον αγώνα του Μόντρεαλ με το Ντάλας.

Το Μόντρεαλ κέρδισε πέναλτι και ο Κοράντι ζήτησε να το εκτελέσει για να αφιερώσει το γκολ στον Μοροζίνι σε περίπτωση που ευστοχούσε.

Ο τεχνικός της ομάδας του, Τζέσε Μαρς, δεν του το αρνήθηκε, ο Κοράντι πήρε φόρα, σκόραρε και αφού αφιέρωσε το γκολ στον φίλο του έτρεξε στον προπονητή του.


"Σε ευχαριστώ, σε ευχαριστώ που με άφησες να σκοράρω για τον φίλο μου", ήταν τα λόγια του Μετά τον αγώνα ο Κοράντι τόνισε: "Ήταν μια περίεργη ημέρα. Έχασα έναν από τους καλύτερους μου φίλους. Παίξαμε έναν χρόνο στην Ουντινέζε μαζί και κάναμε πολύ παρέα.

Ήξερα για την ατυχία που τον είχε "χτυπήσει" με την οικογένειά του. Ήταν εξαιρετικό παιδί".

Η τραγική ιστορία του Μοροζίνι

Ποια ήταν η "ατυχία" του Μοροζίνι που επικαλέστηκε ο Κοράντι; Δυστυχώς δεν ήταν απλά μία η φορά που η μοίρα "χτύπησε" τον 25χρονο.

Ο άνθρωπος που τον ανέδειξε από τις ακαδημίες της Λιβόρνο, Μίνο Φαβίνι, έφερε στην επιφάνεια την τραγική του ιστορία.

"Ήταν πολύ άτυχος. Έχασε τους δύο γονείς του σε νεαρή ηλικία, ο αδερφός και η αδερφή του έχουν αναπηρίες, ενώ ο μικρότερος αδερφός του πρόσφατα αυτοκτόνησε πέφτοντας από ένα παράθυρο.

Παρά τις δυσκολίες όμως ήταν ήταν χρυσό παιδί. Πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει την οικογένειά του και όποιον είχε ανάγκη.

Είχε μία αξιόλογη καριέρα μπροστά του και όπου πήγαινε όλοι έλεγαν τα καλύτερα".

Σοκαρισμένοι οι πάντες...

"Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους και πρέπει να την ξεπεράσουμε ενωμένοι.

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απέναντι στη μοίρα", δήλωσε ο πρόεδρος της Λιβόρνο ομάδας, Άλντο Σπινέλι.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Λιβόρνο ανέβηκε το μήνυμα:

"Αντίο Πιερμάριο. Ο πρόεδρος Άλντο Σπινέλι, οι ποδοσφαιριστές, το προπονητικό τιμ και όλη η οικογένεια της Λιβόρνο εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον τραγικό θάνατο του ποδοσφαιριστή Πιερμάριο Μοροζίνι.

Από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας, ο Πιερμάριο κέρδισε την εκτίμηση όλων για την ποιότητά του σαν αθλητής και άνθρωπος. Η Λιβόρνο εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος".

"Μόνο σεβασμός και σιωπή…"

Η αγωνιστική δράση φυσικά αναβλήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία, με τον αρχηγό της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, να αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ένας ποδοσφαιριστής να καταρρέει στο γήπεδο και να πεθαίνει. Σοκαριστικές εικόνες που θα μείνουν για πολύ καιρό χαραγμένες στη μνήμη μας. Απέναντι σε αυτή την τραγωδία δεν υπάρχουν λόγια.

Μόνο σεβασμός και σιωπή...".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O Rosberg νικητής στο GP της Κίνας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O Rosberg νικητής στο GP της Κίνας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ