2013-12-26 00:09:06
Φωτογραφία για Κάθριν Άστον: Σταματήστε αμέσως
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) Κάθριν Άστον καταδίκασε... σήμερα την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών που έχει εξαπολύσει το καθεστώς της Συρίας εναντίον της ελεγχόμενης από τους αντάρτες πόλης Χαλέπι και περιοχών της ομώνυμης επαρχίας και ζήτησε να σταματήσει αμέσως.

Η Άστον είναι «ιδιαίτερη ανήσυχη» από αυτή την εκστρατεία και τη χρήση βαρελιών με εκρηκτικά, ιδίως TNT, από την συριακή αεροπορία, τα αποτελέσματα της οποίας είναι «τρομακτικά» σε κατοικημένες περιοχές, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες της σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι επιδρομές αυτές, υπενθύμισε στην Δαμασκό την υποχρέωσή της να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε περίπτωση και κάλεσε «όλες τις πλευρές» οι οποίες εμπλέκονται στη σύρραξη στη Συρία να συμμετάσχουν στη σύνοδο που οργανώνεται στη Γενεύη την 22α Ιανουαρίου.

Οι βομβαρδισμοί της συριακής πολεμικής αεροπορίας τις τελευταίες δέκα ημέρες στους τομείς του Χαλεπιού που ελέγχουν αντάρτες και περιοχές της ομώνυμης επαρχίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 401 ανθρώπους, περιλαμβανομένων 117 παιδιών, σύμφωνα με έναν απολογισμό της ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Η Συρία δικαιολόγησε χθες τις αιματηρές επιδρομές στο Χαλέπι και τα περίχωρά του τονίζοντας ότι έχουν στόχο «ξένους τρομοκράτες». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ