2013-12-26 01:08:02
Φωτογραφία για Προληπτική ανάκληση μπουκαλιών Coca-Cola light και Nestea - Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική
Σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) προχωρά η Coca Cola μετά τη μυστηριώδη προκήρυξη που εστάλη αργά το βράδυ της Δευτέρας με απειλές για διοχέτευση στην αγορά δηλητηριασμένων αναψυκτικών με υδροχλωρικό οξύ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον συντάκτη της προκήρυξης, μέλη της ομάδας FAI/IRF ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ/ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ φέρονται να έχουν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό αναψυκτικών στα οποία -όπως ισχυρίζονται- έχουν εκχύσει υδροχλωρικό οξύ. Μεταξύ άλλων, στην εξασέλιδη προκήρυξη και το βίντεο διάρκειας δυόμιση λεπτών που τη συνοδεύει, αναφέρεται ότι εντός τεσσάρων ημερών από την αποστολή της, μέλη της ομάδας FAI/IRF θα επανατοποθετήσουν στα ράφια των καταστημάτων τα μπουκάλια των αναψυκτικών με το υδροχλωρικό οξύ.

Από την πρώτη στιγμή, η εταιρεία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρχές για τη διαλεύκανση της περίεργης αυτής υπόθεσης, με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών.


Για περισσότερες πληροφορίες, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Coca Cola στο τηλεφωνικό της κέντρο στο νούμερο 80011-2222, χωρίς χρέωση.

Η Coca-Cola, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των καταναλωτών, διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με τις αρχές θα προχωρήσει σε όποια αναγκαία περαιτέρω ενέργεια, ενημερώνοντας άμεσα το καταναλωτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση, εφόσον απαιτηθεί, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), η οποία εξετάζει το περιεχόμενο των USB sticks με τη μυστηριώδη προκήρυξη (το βράδυ της Δευτέρας εστάλη από ένας φάκελος με USB και ένα μπουκάλι αναψυκτικού σε zougla.gr και Espresso).

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε επίσης ότι από την εργαστηριακή ανάλυση του περιεχομένου των φιαλών που περιείχαν οι φάκελοι, προέκυψε ότι εμπεριέχουν αναψυκτικό με ποσότητα υδροχλωρικού οξέως.

Αμεσα η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε την εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες όσον αφορά στις ατομικές συσκευασίες Coca-Cola Light των 500ml σε πλαστική φιάλη, καθώς και ατομικές συσκευασίες Nestea Λεμόνι, Nestea Ροδάκινο και Nestea Sugar Free με γεύση Λεμόνι, όλα σε πλαστικές φιάλες των 500ml.

Παράλληλα ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ