2013-12-26 10:45:35
Φωτογραφία για ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ «ΠΡΟΛΗΨΗ» ΝΕΩΝ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ»
Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με το στρατηγείο της Ν.Δ. Το ψυχρό κλίμα αποτυπώθηκε στις κρίσιμες ψηφοφορίες για το φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς και ήδη ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή για να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τους «γαλάζιους» βουλευτές.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολοι, μιας και η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα τον Γενάρη για να συνεχιστεί η κρίσιμη διαπραγμάτευση. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά πως οι βουλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους, ωστόσο ο ίδιος τονίζει πως πλέον βλέπουμε «φως στο τούνελ» και ζητά λίγη υπομονή ακόμη.

Στο Μαξίμου προγραμματίζουν ήδη σειρά πρωτοβουλιών αφενός για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος των τελευταίων ημερών, αφετέρου για να προλάβουν τυχόν νέα «ατυχήματα» τύπου Βύρωνα Πολύδωρα αφού με βάση τις εκτιμήσεις στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού υπάρχουν τουλάχιστον εννέα βουλευτές που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δημιουργήσουν πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σαμαράς τις περισσότερες ημέρες των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιάς θα παραμένει στο Μαξίμου και θα έχει συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες.


Στόχος είναι η καλύτερη επικοινωνία με την Κοινοβουλευτική Ομάδα με δεδομένο το έλλειμμα  επικοινωνίας που έχει επισημάνει επανειλημμένως ο Πρωθυπουργός μεταξύ των βουλευτών και των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης ιδίως εκείνων που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα τρέξει και την πρωτοβουλία για τη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής της δύναμης με αποδέκτες σε πρώτη φάση τους ανεξάρτητους βουλευτές ενώ παραμένει ζητούμενο αν το Μαξίμου θα αναζητήσει και με ποιον τρόπο διαύλους επικοινωνίας με τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη.

Στα «όπλα» της κυβέρνησης προκειμένου να αναστρέψει το κλίμα είναι και η δέσμευση του Πρωθυπουργού το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος να μοιραστεί σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ