2013-12-26 13:44:06
Φωτογραφία για CHAMPIONS LEAGUE ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΑ!
Το "gazzetta.gr" αποκαλύπτει τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου επαφών με τους τηλεοπτικούς σταθμούς για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τριετίας 2015-18.

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμά του:

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, αντιπροσωπεία της TΕΑΜ της θυγατρικής εταιρείας της OYEΦΑ που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League και του Europa League ήρθε στην Ελλάδα για να έχει τις πρώτες επαφές με τους τηλεοπτικούς σταθμούς για την τριετία 2015-18.

Μπορεί να απομένει ακόμα ενάμιση χρόνος για να λήξει το συμβόλαιο με την Δημόσια Τηλεόραση και τη NOVA που έχουν τώρα τα δικαιώματα του Champions League, αλλά η ΤΕΑΜ ήθελε από τώρα να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των εγχώριων καναλιών. Συναντήθηκαν με ανθρώπους των OTE TV, ΝOVA, MEGA, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ και ALPHA και έκαναν τις πρώτες συζητήσεις για ενδεχόμενο ενδιαφέρον των ελληνικών καναλιών, χωρίς όμως να πέσουν στο τραπέζι ποσά.


Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα απ' όλες τις επαφές ήταν ότι τα ελεύθερα κανάλια βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και δύσκολα θα υποβάλλουν μια πρόταση που να ικανοποιεί την OYEΦΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι για την τρέχουσα σύμβαση η τότε ΕΡΤ έδωσε κάτι παραπάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, χρήματα που θέλει και τώρα η ΤΕΑΜ, αλλά θεωρείται από δύσκολο έως αδύνατο να δώσει κάποιος από τους MEGA, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ και ALPHA καθώς η κρίση έχει επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τη διαφημιστική αγορά που είναι δεδομένο ότι δεν θα βγάλουν ούτε το 1/3 από τα χρήματα αυτά.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκπρόσωποι της εταιρείας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να δοθεί το Champions League στα δύο συνδρομητικά κανάλια της χώρας, τον OTE TV και τη NOVA κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην τηλεοπτική ιστορία της Ελλάδας, αλλά ισχύει στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στη Μεγάλη Βρετανία!

Μέχρι τώρα η TEAM ήθελε πάντα ένα ανοιχτό κανάλι για τους αγώνες της μίας μέρας (Τρίτη ή Τετάρτη) καθώς αυτή ήταν και η απαίτηση των χορηγών του Champions League που θέλουν το προϊόν τους να διαφημίζεται σε όσο γίνεται μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό.

Ωστόσο από τη στιγμή που δεν βρίσκουν τα χρήματα που θέλουν, είναι γι' αυτούς σχεδόν μονόδρομος η απόφαση να παραχωρήσουν τη μετάδοση των αγώνων σε OTE TV και ΝΟVA που και για το προϊόν ενδιαφέρονται και χρήματα δίνουν.

Μοναδική περίπτωση, όπως έχει διαμορφωθεί το τηλεοπτικό σκηνικό, να υπάρχει μια διαφοροποίηση είναι εάν υπάρχει ελληνική ομάδα στους ομίλους, τη ζωντανή μετάδοση των αγώνων της και μόνο να πάρει κάποιο άλλο ανοιχτό κανάλι, χωρίς όμως να έχει δικαίωμα ούτε για δημιουργία εκπομπής, ούτε για την προβολή στιγμιοτύπων των υπόλοιπων αγώνων. Αποκλειστικά και μόνο θα δείχνει το κανάλι, το ματς της ελληνικής ομάδας δηλαδή Αναμένεται νέο ταξίδι των ανθρώπων της TEAM στην Ελλάδα κοντά στο καλοκαίρι, για να ξεκινήσει πλέον η διαδικασία της επίσημης υποβολής προτάσεων και η ανάθεση των δικαιωμάτων για την τριετία 2015-18. Λίγο πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο Europa League, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ant1 θα συνεχίσει να μεταδίδει ένα ματς, όπως κάνει και φέτος και τα υπόλοιπα δικαιώματα θα τα πάρει κάποιο συνδρομητικό.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ