2013-12-26 17:08:01
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η εικόνα της πόλης λόγω αιθαλομίχλης!
Στις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, από την οδό Λαγκαδά μέχρι τον Εύοσμο και το Κορδελιό, είναι εντονότερο το πρόβλημα της αιθαλομίχλης που εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες, λόγω των καιρικών φαινομένων αλλά και της αυξημένης χρήσης εστιών θέρμανσης, όπως οι θερμάστρες και τα τζάκια.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, τα ποσοστά των αιωρούμενων μικροσωματιδίων, κατά μέσο όρο, έφτασαν τα 197 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, στις περιοχές της οδού Λαγκαδά και του Ευόσμου - Κορδελιού, τα 135 στο Επταπύργιο, τα 110 στις περιοχές Μαρτίου και Τούμπας και τα 90 στην οδό Εγνατία.

Προς στιγμήν, μάλιστα, η τιμή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που κατέγραψε ο σταθμός της οδού Λαγκαδά, "άγγιξε" τα 316 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.«Λαμβάνουμε υπόψη τον μέσο όρο των τιμών από κάθε σταθμό» διευκρινίζει ο κ. Τσαμασλής και σημειώνει ότι «το φαινόμενο είναι έντονο αυτές τις μέρες καθώς υπάρχει χαμηλή νέφωση και τα αιωρούμενα σωματίδια εγκλωβίζονται εύκολα στον αέρα». Δείτε στην επόμενη φωτογραφία πως φαίνεται ο Λευκός Πύργος...


ΦΩΤΟ από seleo.gr

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για την αιθαλομίχλη

Επιστήμονες εξηγούν ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση πρόκλησης νοσηρότητας και θνησιμότητας σε καταστάσεις οξείας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης ενώ αναφέρουν ότι τα σωματίδια που αποτελούν την αιθαλομίχλη έχουν καρκινογόνο δράση, της οποίας τα αποτελέσματα θα γίνουν αντιληπτά μετά από λίγα χρόνια και όχι σήμερα.

"Στη διαδικασία της καρκινογένεσης δεν υπάρχουν ασφαλή όρια έκθεσης" σχολιάζουν και υπογραμμίζουν την ανάγκη λήψης μέτρων, που, όπως τονίζουν, "θα δώσουν τη δυνατότητα άμεσης θέρμανσης με βάση την υπάρχουσα κατά περίπτωση οικιακή υποδομή (πετρέλαιο, αέριο, ηλεκτρικό), ώστε να σταματήσει η υπάρχουσα κατάσταση".
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H καθεστωτική οικονομολογία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H καθεστωτική οικονομολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ