2013-12-26 17:59:06
Φωτογραφία για Περιόρισαν τις ημέρες αλλά όχι και τις διακοπές οι Κρητικοί
της Κορίνας Καφετζοπούλου

Μπορεί να μην πήγαν Πράγα, Βιέννη ή Αυστρία για τις γιορτές, επέλεξαν όμως τα ντόπια καταλύματα που είναι πολλά και έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά, κρυμμένα στα ορεινά και όχι μόνο της Κρήτης.

Οι Κρητικοί που παραδοσιακά έφευγαν αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης δεν επέλεξαν κάποιον προορισμό του εξωτερικού αλλά κάποιον ανάμεσα στα 70 καταλύματα που υπάρχουν σε όλο το νησί.

Διήμερα μέχρι τα Φώτα θα κάνουν όμως και όσοι ποτέ δεν ετοίμασαν βαλίτσες για βόλτες εκτός συνόρων.

«Φέτος οι Κρητικοί επέλεξαν Κρήτη περιορίζοντας ωστόσο στην πλειοψηφία τους, τις ημέρες της διαμονής τους. Όσοι έκλειναν δωμάτια για τέσσερις ημέρες έκλεισαν για τρεις, ή για δύο, ελάχιστοι είναι όσοι θα διαμείνουν στα καταλύματα για περισσότερες ημέρες», είπε στο MadeinCreta o πρόεδρος των αγροτικών καταλυμάτων κ. Γιάννης Παπαδάκης.


Δωμάτια διαθέσιμα αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να βρεις και σχεδόν αδύνατο τις ημέρες που είναι οι αργίες! Ίσως να υπάρχουν ενδιάμεσα για τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.

Οι τιμές εξαρτώνται από τις παροχές που προσφέρονται. Κατά μέσο όρο, ωστόσο, ένα διαμέρισμα δυο ατόμων με θέρμανση και πρωινό κυμαίνονται από 60-80 ευρώ ημερησίως.

Την ίδια στιγμή ένα διαμέρισμα δύο δωματίων για τετραμελή οικογένεια επίσης με θέρμανση και πρωινό δε θα υπερβεί τα 90-100 ευρώ .

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη οι τιμές στο παρελθόν ήταν υψηλότερες. Την τελευταία πενταετία έχουν παγώσει αλλά είναι δύσκολο να πάνε και παρακάτω λόγω του υψηλού κόστους της θέρμανσης.

«Τα αγροτικά καταλύματα είναι ακριβότερα το χειμώνα εξαιτίας της θέρμανσης. Με αυτές τις τιμές ίσα που συντηρούμαστε».
madeincreta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ