2013-12-27 03:43:06
Φωτογραφία για Διχάζει τους επιστήμονες ο θάνατος του Αραφάτ
Ο Ελβετός ειδικός που είχε αναλάβει να αναλύσει τα δείγματα που είχαν ληφθεί από το λείψανο του... Γιάσερ Αραφάτ υποστήριξε χθες ότι οι Ρώσοι επιστήμονες που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Παλαιστίνιου ηγέτη οφείλεται σε φυσιολογικά αίτια έκαναν μια "πολιτική δήλωση", χωρίς επιστημονική βάση.

"Οι Ρώσοι (...) δεν έδωσαν το παραμικρό επιστημονικό επιχείρημα και επομένως για μένα (η έκθεσή τους) είναι άκυρη, είναι μια πολιτική ανακοίνωση", είπε ο καθηγητής Φρανσουά Μποσί, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ραδιοφυσικής της Λωζάννης. Στην έκθεσή τους "αναφέρουν απλώς συμπεράσματα τα οποία θα μπορούσε να πει οποιοσδήποτε ήθελε να πει κάτι" για το θέμα, πρόσθεσε.

Ο Μποσί είναι ένας εκ των συγγραφέων της έκθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 7 Νοεμβρίου και προκρίνει την υπόθεση ότι ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο. Οι Ελβετοί, οι οποίοι παρέδωσαν την έκθεσή τους στην Παλαιστινιακή Αρχή και στη Σούχα Αραφάτ, τη χήρα του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων, ανέφεραν ότι κατέγραψαν ποσότητες πολωνίου 20 φορές υψηλότερες από το κανονικό.


Νωρίτερα χθες, οι Ρώσοι ειδικοί απέκλεισαν την περίπτωση να δηλητηριάστηκε ο Αραφάτ, όπως είχαν κάνει και οι Γάλλοι συνάδελφοί τους στις αρχές Νοεμβρίου. "Είδα στο Διαδίκτυο πως οι Ρώσοι λένε ή αφήνουν να εννοηθεί ότι αλλάξαμε γνώμη μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσής τους όμως αυτό είναι λάθος (...).

Το βέβαιο είναι ότι η άποψή μας δεν έχει αλλάξει. Δεν λέμε ότι έχουμε αποδείξεις πως πέθανε δηλητηριασμένος από πολώνιο. Λέμε ότι τα δεδομένα που έχουμε ενισχύουν αυτήν τη θέση. Το να πούμε το αντίθετο, έχοντας αυτά τα δεδομένα, θα ήταν παραπλανητικό" συνέχισε ο Μποσί, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει διαβάσει τη ρωσική έκθεση αλλά θα ήθελε να την μελετήσει. "Αν την είχαμε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα όμως προς το παρόν αυτά είναι λόγια του αέρα" κατέληξε.

Από τη Μόσχα, ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ρωσία, διαβεβαίωσε ότι η έρευνα δεν έχει τελειώσει ακόμη. "Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι εργασίες", είπε ο Φάεντ Μουστάφα μιλώντας στο πρακτορείο Ρία Νοβόστι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ