2013-12-27 03:29:40
Φωτογραφία για Έρχονται αυξήσεις διοδίων από το 2014
Ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις διοδίων από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που κατασκευάζει τον... οδικό άξονα Μαλιακός – Κλειδί Ημαθίας, αλλά αναμένεται και η έγκριση του υπουργείου για να ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου 2014.

Η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» προχώρησε σε ανακοίνωση των αυξήσεων που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, όμως η τελική έγκριση θα πρέπει να γίνει από το υπουργείο. Εν αναμονή λοιπόν των νέων αυξήσεων -οι οποίες αφορούν τους σταθμούς της Πελασγίας και του Μοσχοχωρίου- το κόστος των διοδίων διαμορφώνεται ως εξής για την Πελασγία:

-2,40 ευρώ για τις μοτοσικλέτες

-3,50 ευρώ για τα ΙΧ

-8,70 ευρώ για τα μικρά φορτηγά

-12,20 ευρώ για τα φορτηγά.

Αντίστοιχα, στον σταθμό του Μοσχοχωρίου το κόμιστρο διαμορφώνεται ως εξής:

-2,80 ευρώ για τις μοτοσικλέτες


-4,00 ευρώ για τα ΙΧ

-10,10 ευρώ για τα ελαφρά φορτηγά

-14,10 ευρώ για τα φορτηγά

Στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων του εν λόγω τμήματος γίνονται αναπροσαρμογές και επέρχεται μείωση για τα ΙΧ και τις μοτοσικλέτες που ωστόσο δεν είναι ορατή λόγο της μικρής διαφοράς με τα ισχύοντα δεδομένα και της στρογγυλοποίησης.

Για όλους τους χρήστες του ειδικού ηλεκτρονικού πομποδέκτη για την πληρωμή των διοδίων, είτε της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είτε των συνεργαζόμενων διαλειτουργικών αυτοκινητοδρόμων, οι τιμές διοδίων στην Πελασγία και το Μοσχοχώρι παραμένουν ίδιες.

Παράλληλα, να σημειώσουμε ότι μέσα στο 2014 αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία πλευρικά διόδια στον κόμβο της Γλύφας, με το κόμιστρο να είναι αντίστοιχο με του σταθμού της Πελασγίας. Επιπρόσθετα, εντός του νέου έτους θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων πλευρικών διοδίων στον Ευαγγελισμό (νομός Λαρίσης λίγο πριν το Μακρυχώρι) ενώ έως το τέλος του 2015 θα λειτουργήσει και ο πλευρικός σταθμός διοδίων στον Πλαταμώνα.
autotriti.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ