2013-12-27 03:55:07
Φωτογραφία για Απεργία πείνας σε φυλακή της Αιγύπτου
Τρεις κρατούμενοι ακτιβιστές ξεκίνησαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την κακομεταχείριση που... υφίστανται στις αιγυπτιακές φυλακές, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κινήματος της 6ης Απριλίου, στο οποίο ανήκουν οι δύο από αυτούς.

Στις αρχές του μήνα δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών τους Άχμεντ Μάχερ, Μοχάμεντ Άντελ και Άχμεντ Ντούμα με τις κατηγορίες της επίθεσης εναντίον αστυνομικών και της οργάνωσης διαδηλώσεων χωρίς άδεια. Ο Μάχερ και ο Άντελ είναι από τα ηγετικά στελέχη του κινήματος της 6ης Απριλίου, μιας οργάνωσης νέων που κινητοποίησε τον κόσμο μέσω του διαδικτύου κατά τη λαϊκή εξέγερση για την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, στις αρχές του 2011.

Οι ακτιβιστές συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του νόμου που εγκρίθηκε τον Νοέμβριο από τη μεταβατική κυβέρνηση, με τον οποίο απαγορεύονταν οι διαδηλώσεις χωρίς άδεια από τις αρχές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ξεκίνησαν απεργία πείνας την Τετάρτη επειδή τους αρνήθηκαν να προμηθευτούν χειμωνιάτικα ρούχα και επειδή υφίστανται ψυχολογική βία από το προσωπικό της φυλακής.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών διέψευσε τις κατηγορίες περί κακομεταχείρισης σημειώνοντας ότι "όλοι οι κρατούμενοι αντιμετωπίζονται το ίδιο".

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ