2013-12-27 12:58:06
Φωτογραφία για Υποχρεωτική προστασία...
του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου, Αρθρογράφου –Σχολιογράφου

Όσο περνάνε οι μέρες και τελειώνει τούτος ο χρόνος με πιάνει μια αγωνία Τι θα γίνει; Θα υλοποιηθεί ή όχι η αναγγελία –πρίν λίγους μήνες –ότι από το 2014 θα προστατέψουν –και –τα ακίνητα μας οι στοργικοί εξουσιαστές μας;

Σύμφωνα με τις επιθυμίες /προσφορά τους στους ιθαγενείς /υπηκόους τους, θα είναι: «Υποχρεωτική η ασφάλιση όλων των κτισμάτων» από φυσικά φαινόμενα, καταστροφές».

Έτσι απλά, ισοπεδωτικά, εισπρακτικά, άσκεφτα.

Εκτιμώ ότι η ασφάλιση πρέπει να είναι:Π ρ ο α ι ρ ε τ ι κ ή.

-Οι νεώτερες οικοδομές υποτίθεται ότι είναι με αντισεισμικές προδιαγραφές.

(«Αντισεισμικός κανονισμός»). Αυτό –μεταξύ άλλων –σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης κατέβαλε επιπλέον χρήματα τόσο για την ενισχυμένη κατασκευή, όσο και προς τις κρατικές υπηρεσίες.

-Τα προ του κανονισμού κτίρια έχουν ασφαλώς πρόβλημα.


Αλλά αυτό δεν συνηγορεί υπέρ της υποχρεωτικής ασφάλισης. Κάτι επαχθές εξάλλου στις σημερινές δύσκολες οικονομικά συνθήκες.

Σε περίπτωση ορισμένων φυσικών φαινομένων, η πολιτεία να μην είναι υποχρεωμένη να καλύψει την τυχόν καταστροφή (του όλου ή μέρους της ζημιάς) σε παλαιά ανασφάλιστα κτίσματα.

Επειδή –προφανώς –όλα γίνονται για το καλό μας, απλώς δεν το καταλαβαίνουμε (ούτε το εκτιμάμε), όταν ξεχυλίζει η κρατική μέριμνα /προστασία, οι αγαπητικοί /προστάτες εξουσιαστές μας βάζουν … πρόστιμα.

Τα ακίνητα –που χρυσοπληρώσαμε –τα προστατεύουν με αλλεπάλληλους δυσβάσταχτους (εώς και αβάσταχτους για πολλούς ) «φόρους ακίνητης περιουσίας». Είναι δε τέτοιο το αγαπητιλίκι /νταβατζιλίκι, που στο τέλος θα μας τα πάρουν όλα, ίσως γιατί φοβούνται ότι θα τα εκποιήσουμε για να τα φάμε στα μπουζούκια ή με τις ιερόδουλες (όπως κάνανε οι ξύπνιοι που δεν χτίσανε) και να μείνουμε στον άσσο, χωρίς σπίτι. (Ενώ τώρα μένουμε άστεγοι ή ενοικιαστές στο ίδιο μας το σπίτι το οποίο ανήκει στο …. Κράτος ή τις τράπεζες !)

Υ.Γ Δεν χορταίνουν με τίποτα δυστυχώς. Δεν φτάνει που θα μας πάρουν τα σπίτια στο τέλος, τα θέλουν και ασφαλισμένα από … εμάς!

Άλλος θα είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης και άλλος θα έχει τις οικονομικές υποχρεώσεις.

Βίοι παράλληλοι, παράλογοι, άδικοι και ανήθικοι με το «χαράτσι», για όσους έχουν ενυπόθηκο δάνειο:

Ενώ ανήκει στην Τράπεζα /ιδιοκτήτη/δανειστή το ακίνητο, το χαράτσι το πληρώνει ο … «ιδιοκτήτης» /δανειζόμενος (!).

Το χαράτσι όμως –βάσει του νόμου –πληρώνεται από τον κάθε ιδιοκτήτη, και όχι τον ενοικιαστή.

Συνεπώς: δύο μέτρα και δύο σταθμά, και …. δυό αυγά Τουρκίας. Πιάστα και κούρευτα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ