2013-12-27 13:54:06
Φωτογραφία για Ρωσία: Οι διαπραγματεύσεις Σερβίας-ΕΕ δεν θα επηρεάσουν τον South Stream
Την εκτίμηση ότι η εισαγωγή των στάνταρτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στον ενεργειακό τομέα, στη Σερβία, δεν θα επηρεάσει την υλοποίηση της συμφωνίας για την κατασκευή... του αγωγού South Stream, διατύπωσε ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, προκύπτει και από πρόσφατες δηλώσεις Σέρβων αξιωματούχων, που επανέλαβαν ότι το Βελιγράδι είναι πρόθυμο να συνεχίσει να εργάζεται πάνω στο έργο του South Stream βάσει του υιοθετηθέντος σχεδίου.

Ο κ. Λουκάσεβιτς προέβη στις παραπάνω δηλώσεις, κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς ορισμένων ξένων ΜΜΕ ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Σερβίας με την ΕΕ, που αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, ενδέχεται να εγείρουν εμπόδια στο κομμάτι του έργου που "περνά" από τη σερβική επικράτεια.

Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε ακόμη ότι η υλοποίηση του έργου- συμπεριλαμβανομένου και του σερβικού κομματιού -προχωρά βάσει των όσων έχουν μέχρι σήμερα σχεδιαστεί.

Το έργο του South Stream είναι σημαντικό για ολόκληρη την Ευρώπη, υπογράμμισε ο κ. Λουκάσεβιτς και πρόσθεσε ότι βασικός στόχος του είναι η μαζική και αξιόπιστη παράδοση ρωσικού φυσικού αερίου στους καταναλωτές πολλών χωρών καθώς και η ενίσχυση της διεθνούς ενεργειακής ασφάλειας.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ