2013-12-27 17:17:06
Φωτογραφία για Έλληνες, να είστε σε εγρήγορση...
Γράφει ο Ιωαννης Β. Δημοκωστας

Ποία θα ήταν η τύχη της δραχμής για τους έλληνες και την ελληνική οικονομία με τις διεθνείς αναταράξεις που σήμερα ρίχνουν τις αγορές?

Μήπως πρέπει να συλλογιστούμε πια θα ήταν η θέση μας εκτός ευρωπαϊκής ένωσης ?

Μήπως πρέπει με ρεαλισμό και μελέτη να υπολογίσουμε ότι το ευρώ και η ευρωπαϊκή ένωση είναι η ιδανική λύση για το μέλλον της Ελλάδας και να κωφεύουμε στα καλέσματα τύπου Λαφαζάνη, Μητρόπουλου κ.λπ. έξω από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή? ?

Φαντάζεστε ποια θα ήταν η αγοραστική αξία της δραχμής για να βάλεις πετρέλαιο ,βενζίνη ,ζάχαρη και άλλα προϊόντα εισαγόμενα από το εξωτερικό και τι αντιστοιχία θα είχε με το δολάριο και ποια θα ήταν η θέση μας από πλευράς αξιολόγησης από τα διεθνή fan κεφαλαίου για το δανεισμό και τις συναλλαγές μας ???

Με ποια κριτήρια κομπορρημονούν οι πολιτικοί μας από μόνοι τους χωρίς την ανοχή μας ότι θα ισχυροποιήσουν την οικονομία μας εκτός ευρωζώνης και όχι βασιζόμενοι στις πλάτες μας που μας μετέβαλαν σε υποζύγια.


Αυτοί που τα λένε με τι εχέγγυα προτείνουν μέτρα λιτότητας και απομονωτισμού της ελληνικής οικονομίας και ανέχειας των Ελλήνων ?

Παραπαίουν σε συλλογισμούς άκαπνων στρατηγών με στόχο το ομιχλώδες μέλλον μας πειρόμενοι να μας παραπείσουν σε αυτοκτονικές λύσεις περιφερόμενοι στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές αυτοαναιρούμενοι .

Ουδείς αναφέρει για τη Κίνα ,Ινδία ,Βραζιλία και τις οικονομίες τους οι οποίες επελαύνουν διεθνώς έστω και σήμερα με 7% και η ευρωπαϊκή αγορά είναι το μόνο καταφύγιο για ασφαλή πορεία της Ελλάδας .

Παλινδρομήσεις και αναιρέσεις θέσεων των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης δεν δίνει επαρκή στοιχεία για αξιολόγηση των προθέσεων και προτάσεων τους που ο Λαός θα τους κρίνει.

Χρειάζεται και πάλι να ξανασκεφτούμε αυτά που λέγαμε στις εκλογές και αποφασίσαμε να συγκυβερνήσουν ….

Όσα λέγονται τώρα τελευταία ,τόσο εύκολα μας βάζουν σε σκέψη κατά το δεικτικά επίκαιρο ρητό της λαϊκής ρίμας «σε ξένο κ…. τι είναι 30 ξυλιές» . Δείται όθεν μετά παρρησίας να τους αγνοήσουμε και να τους υποδείξουμε ότι δεν τσιμπάμε (κατά την Αργκό) και να κάνουν τη δουλεία τους υπεύθυνα και υπόλογα από εδώ και πέρα γιατί ουδείς από εμάς πλέον παίζει, ούτε χαρίζεται ,αφού αυτοί μας έμπλεξαν και όχι να μας χρεώνουν ότι τους ψηφίζαμε …. Και εμείς είμαστε υπεύθυνοι .Αλλού είναι οι υπεύθυνοι!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ