2023-11-14 09:54:07
Φωτογραφία για Είστε σίγουροι ότι πλένετε τα δόντια σας σωστά; Τα 10 λάθη που πιθανόν κάνετε
Είναι κρίσιμο να φροντίζουμε τα δόντια μας, προκειμένου να έχουμε καλή στοματική υγιεινή. Ωστόσο, ορισμένες πρακτικές είναι, μάλλον, επιζήμιες παρά ευεργετικές, για τον λόγο αυτό οι ειδικοί συνιστούν να τις αποφεύγουμε. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται μερικές.

1. Βουρτσίζετε τα δόντια σας με δύναμη

Υπάρχει η εσφαλμένη αντίληψη ότι όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας με δύναμη, τα καθαρίζουμε καλά. Ωστόσο, αυτό, μπορεί να καταστρέψει τα ούλα και τον σμάλτο. Εάν οι τρίχες της οδοντόβουρτσας σας είναι φθαρμένες και απλώνονται, τότε πρέπει να μετριάσετε την ένταση με την οποία βουρτσίζετε τα δόντια σας.

2. Χρησιμοποιείτε σκληρή οδοντόβουρτσα

Στην αγορά υπάρχουν οδοντόβουρτσες με μαλακή, μέτρια αλλά και σκληρή τρίχα. Εάν χρησιμοποιείτε οδοντόβουρτσα με σκληρή τρίχα, μπορεί να προκαλέσετε φθορά στο σμάλτο και τα ούλα σας.

3. Καθυστερείτε να αλλάξετε οδοντόβουρτσα


Οι οδοντόβουρτσες με τη συνεχόμενη χρήση διαλύονται. Ενδείκνυται να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα κάθε τρεις μήνες.

4. Δεν χρησιμοποιείτε την κατάλληλη οδοντόκρεμα

ADVERTISING

Στην αγορά μπορούμε να βρούμε οδοντόκρεμες για κάθε λογής χρήση. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο σας προκειμένου η οδοντόκρεμα που αγοράζετε να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες των δοντιών σας.

5. Δεν βουρτσίζετε και τη γλώσσα σας εκτός από τα δόντια

Η γλώσσα είναι γεμάτη βακτήρια, αλλά συχνά ξεχνάμε να την καθαρίσουμε. Αυτό είναι λάθος.

6. Δεν πλένετε τα δόντια σας για αρκετή ώρα

Η διάρκεια του βουρτσίσματος επηρεάζει τη στοματική σας υγεία. Πάρτε το χρόνο σας και βουρτσίστε τα δόντια σας για τουλάχιστον 2 λεπτά.

7. Δεν αλλάζετε μοτίβο

Αν δεν εναλλάσσετε μοτίβο, καθώς πλένετε τα δόντια σας, μπορεί να πλένετε τα ίδια σημεία και να παραμελείτε άλλα. Παρατηρήστε τα μοτίβο σας, ώστε να μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα στα διάφορα σημεία.

8. Εστιάζετε σε λάθος περιοχή

Οι κοιλότητες και η τερηδόνα συχνά ξεκινούν από τις ρίζες των δοντιών σας, όπου μπορεί να συσσωρευτεί πλάκα και πέτρα. Τα ούλα, πάλι, είναι φυτώριο για τα βακτήρια, καθώς οι χώροι αυτοί τείνουν να είναι στενοί και δύσκολα βουρτσίζονται. Τοποθετήστε την οδοντόβουρτσά σας σε γωνία 45 μοιρών για να καθαρίζετε καλά τα ούλα και τους γομφίους σας.

9. Δεν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα

Η χρήση οδοντικού νήματος είναι εξίσου σημαντική με το βούρτσισμα. Ενσωματώνοντας τη στη ρουτίνας σας, θα μπορέσετε να αφαιρέσετε την πλάκα που έχει συσσωρευτεί στα ούλα και ανάμεσα από τα δόντια σας.

10. Δεν βουρτσίζετε συχνά τα δόντια σας

Οι περισσότεροι οδοντίατροι συνιστούν να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα. Αν η καθημερινότητα σας, δεν σας το επιτρέπει, τότε μην παραλείπετε να πλένετε τα δόντια σας τουλάχιστον το βράδυ και το πρωί. Επίσης, μην ξεχνάτε το ραντεβού με τον οδοντίατρο!
πηγή
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ