2013-12-27 17:14:06
Φωτογραφία για Έχουν λυσσάξει όλοι!
Γράφει ο Τσανούσης Στάμος

Τις τελευταίες μέρες έχουν λυσσάξει όλοι με την αιθαλομίχλη που «πνίγει» την Ελλάδα. Συνεχόμενα ρεπορτάζ για τον καπνό, δραματικές οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες, αναλύσεις από πνευμονολόγους και στο βάθος μέτρα.

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν και τα μέτρα καταπολέμησης του φαινομένου τα οποία είναι διαστημικά!!! Η τουλάχιστον από άλλον πλανήτη ή έστω από άλλη χώρα.

Μεταξύ αυτών είναι να ρυθμιστούν οι θερμοστάτες στα καλοριφέρ στους 18 βαθμούς. Μάλιστα, οι θερμοστάτες από τους καυστήρες που δεν δουλεύουν να ρυθμιστούν στους 18 βαθμούς αν και κλειστοί. Διότι αν ήταν ανοιχτοί δεν θα υπήρχε αιθαλομίχλη. Αλλά δεν πειράζει.

Άλλο απίθανο μέτρο είναι να μειωθεί γενικώς η παραγωγή κατά 20%. Ποια παραγωγή τώρα θα μειωθεί ποιος ξέρει. Αυτή που δεν υπάρχει μάλλον αλλά τι να κάνουμε ας την μειώσουμε.

Επιπλέον θα λειτουργήσει το σύστημα μονά – ζυγά για τα ταξί. Ξέρετε ποια, αυτά τα κίτρινα αυτοκινητάκια που είναι συνεχώς παρκαρισμένα παρακαλώντας για πελατεία. Αυτά λοιπόν δεν θα είναι παρκαρισμένα στις πιάτσες. Τα μισά θα είναι και βέβαια το μέτρο αυτό θα έχει καταλυτική σημασία στην καταπολέμηση της αιθαλομίχλης.


Η αλήθεια είναι ότι το υπουργείο οικονομικών έχει λυσσάξει που δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους που προέβλεπε ότι θα εισπράξει από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και έδωσε εντολή στους εργολάβους δημοσιογράφους να ανακινήσουν το θέμα.

Βέβαια επειδή τα μέτρα είναι γελοία και αυτοί που μπορούν να ζεσταθούν από τζάκι θα το κάνουν, μετά τα πρώτα ήπια μέτρα αν χρειαστεί θα έρθουν και οι φόροι στο ξύλο αλλά προκειμένου να γίνει αποδεκτό χρειάζεται αυτή η προοδευτικότητα στην είδηση της αιθαλομίχλης.

Πρώτα οι ειδήσεις για το νέφος, μετά οι συστάσεις, μετά τα μέτρα, μετά θα βγάλουν και καμία «βρώμα» ότι τα ξύλα είναι εισαγωγή από χώρες που έχουν ραδιενέργεια και στο τέλος φόροι

Την λύση όμως ο απίθανος κύριος Στουρνάρας και το απίθανο επιτελείο του την έχει μπροστά του και μάλιστα από έναν άλλον απίθανο υπουργό. Το πρόβλημα λοιπόν μπορεί πολύ εύκολα να λυθεί αν ακολουθήσουν το παράδειγμα του γκουρού της οικονομίας και της κατανάλωσης κυρίου Χατζηδάκη. Να επιτρέψουν τις παραδόσεις πετρελαίου και την Κυριακή. Όπως ο κύριος Χατζηδάκης απέδειξε ότι το πρόβλημα στην κατανάλωση δεν έχει να κάνει με την κατεστραμμένη αγοραστική δύναμη, αλλά με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, έτσι πρέπει και ο κύριος Στουρνάρας να επιτρέψει τις παραδόσεις πετρελαίου τις Κυριακές και η κατανάλωση θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα.

Άλλωστε το μοναδικό καρκινογόνο στην Ελλάδα είναι η αιθαλομίχλη.

Για εσένα νοιάζονται μωρέ. Ακόμα δεν το κατάλαβες;

Τσάμπα τους κατηγορείς.

Ούτε το κατεστραμμένο σύστημα υγείας έχει σχέση με τον καρκίνο.

Ούτε τα φάρμακα και τα μηχανήματα.

Ούτε οι λίστες αναμονής των καρκινοπαθών.

Ούτε η ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες.

Το μοναδικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η αιθαλομίχλη. Και πρέπει να λυθεί.

Οπότε μην ανάβετε τα τζάκια, μην ζεσταίνετε τα σπίτια σας. Η τουλάχιστον να τα ανάβετε όσοι μένετε κοντά στην βουλή, γιατί είναι καρκινογόνα... stsanoussis.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ