2012-04-15 16:03:08
Φωτογραφία για Θρίλερ με πλοίο φορτωμένο πυρομαχικά ανοιχτά της Κύπρου
Πλοίο φορτωμένο με πυρομαχικά και με προορισμό τη Συρία, φέρεται να βρίσκεται στα ανοικτά της Κύπρου σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το πλοίο με την ονομασία Atlantic Cruiser, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κύπρου και απέπλευσε από το Τζιμπουτί με προορισμό την Συρία, με πυρομαχικά Ιρανικής προέλευσης.

Βρισκόταν 80 περίπου χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ταρτούς όταν το σταμάτησαν. Μέχρι στιγμής δεν ξεκαθαρίζει ποιας χώρας οι αρχές σταμάτησαν το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει την σημαία της Antigua Barbuda παρόλο που ανήκει στην Γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία, Bockstiegel, και έχει ως προορισμό του το λιμάνι της Ταρτούς.

Εκπρόσωπος της Γερμανικής Εταιρείας δήλωσε στο Der Spiegel ότι σύμφωνα με τα έγγραφα φόρτωσης στο πλοίο φορτώθηκαν τουρμπίνες αντλίες και άλλα μηχανήματα.

Η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ, Κοζάκου Μαρκούλλη, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το πλοίο αιτήθηκε να προσεγγίσει τα κυπριακά λιμάνια και υπογράμμισε, σύμφωνα με το sigmalive, ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό.


Ανέφερε ακόμα ότι το πλοίο γερμανικής ιδιοκτησίας, που φέρεται, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, να μεταφέρει βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά από το Ιράν για τη Συρία, βρίσκεται 40 με 50 ναυτικά μίλια έξω από την κατεχόμενη Αμμοχώστο, μεταξύ Αμμοχώστου και Βηρυτού, με κατεύθυνση την Τουρκία.

Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επαφή με τον υπουργό Συγκοινωνιών Ευθύμιο Φλουρέτζου και αμέσως δόθηκαν οδηγίες στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο παρακολουθεί την πορεία όλων των πλοίων τα οποία βρίσκονται και στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, αλλά και έξω από αυτά.

Ανέφερε ακόμη πως φαίνεται ότι δεν έχει ζητηθεί από τις κυπριακές αρχές να προσεγγίσει το πλοίο για ανεφοδιασμό, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Η υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι έδωσε αμέσως οδηγίες σε περίπτωση που το συγκεκριμένο πλοίο ζητήσει να προσεγγίσει τα χωρικά ύδατα της Κύπρου να μην επιτραπεί η είσοδος του.

Η είδηση ξύπνησε στους πολίτες της Κύπρου τις εφιαλτικές μνήμες από την έκρηξη στην ναυτική βάση στο Μαρί, το περασμένο καλοκαίρι.

viotikoperiskopio.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ