2012-04-15 17:20:05
Φωτογραφία για Επιθέσεις εναντίον πρεσβειών και του κοινοβουλίου στην Καμπούλ
Ένοπλοι αντάρτες έχουν εξαπολύσει συντονισμένες επιθέσεις εναντίον τουλάχιστον δύο σημείων στο κέντρο της Καμπούλ, όπως ανακοίνωσε ένας αφγανός αξιωματούχος.

Πολλαπλές εκρήξεις, αλλά και πυρά από πυροβόλα όπλα ακούστηκαν σήμερα το απόγευμα στην Καμπούλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αξιωματούχους και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτή τη στιγμή εξελίσσονται δύο επιθέσεις στην Καμπούλ, δήλωσε ο Σέντικ Σεντίκι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Ένοπλοι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επίθεση σε δύο περιοχές της Καμπούλ, αλλά έχουμε περικυκλώσει την περιοχή και έχουμε αναπτύξει μεγάλο αριθμό δυνάμεων ασφαλείας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας ένοπλοι άνδρες έχουν καταλάβει το ξενοδοχείο Star στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη βρετανική, την αμερικανική, τη γερμανική και την τουρκική πρεσβεία, το προεδρικό μέγαρο και ένα αμερικανικό στρατόπεδο.


Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες οι ένοπλοι ρίχνουν ρουκέτες από το ξενοδοχείο. Μία από αυτές φαίνεται να έχει πλήξει μια κατοικία στην οποία διαμένουν μέλη του προσωπικού της βρετανικής πρεσβείας.

Καπνός υψώνεται από το κτίριο αυτό μετά την έκρηξη, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του αφγανικού κοινοβουλίου ρουκέτες έχουν πλήξει την ρωσική πρεσβεία, αλλά και το κτίριο του κοινοβουλίου.

Παράλληλα, το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Tolonews μετέδωσε ότι σημειώνεται ακόμη μία επίθεση κοντά στο αφγανικό κοινοβούλιο, στη δυτική Καμπούλ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως επίθεση δέχτηκε και το αρχηγείο των νατοϊκών δυνάμεων, ενώ υπάρχει εμπλοκή των ελληνικών δυνάμεων στις μάχες που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της πόλης.

taneatouoropou.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ