2012-04-15 18:00:13
Φωτογραφία για Οι νάρκισσοι προσλαμβάνονται πιο εύκολα
Ωστόσο, μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικοί για μια επιχείρηση Το ότι ο νάρκισσος θαυμάζει σε υπερβολικό βαθμό τον εαυτό του ήταν γνωστό. Απ΄ό,τι φαίνεται όμως οι νάρκισσοι έχουν για σύμμαχο τους και τους υπευθύνους των εταιρειών ανθρωπίνου δυναμικού.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι νάρκισσοι προκαλούν καλύτερη εντύπωση στις συνεντεύξεις για τον απλούστατο λόγο ότι είναι εξαιρετικά ικανοί στο να λανσάρουν τις ικανότητες τους.

Η έρευνα διεξήχθη σε δύο στάδια. Στο πρώτο μέρος οι επιστήμονες μαγνητοσκόπησαν 72 ανθρώπους ενώ έδιναν συνέντευξη και διαπίστωσαν ότι οι νάρκισσοι διαφήμιζαν καλύτερα τον εαυτό τους και ότι μπορούσαν να ανταπεξέλθουν πιο δυναμικά στις προκλήσεις, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας, 222 άνθρωποι κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις συνεντεύξεις που είχαν μαγνητοσκοπηθεί και το αποτέλεσμα ήταν να πάρουν περισσότερους πόντους οι νάρκισσοι, καθώς μιλούσαν περισσότερο και πιο γρήγορα ενώ συνήθιζαν να χαμογελούν στο συνομιλητή τους.

Αυτό ωστόσο δε σημαίνει για τους ερευνητές ότι θα πρέπει απαραίτητα να προσληφθούν. Όπως ισχυρίζονται οι επικεφαλής της έρευνας, οι νάρκισσοι μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικοί για μια επιχείρηση καθώς έχουν την τάση να υπερεκτιμούν τις δυνατότητες τους, να εκμεταλλεύονται συναδέλφους τους για να αναρριχηθούν ενώ τις περισσότερες φορές αγνοούν τα συναισθήματα των υπολοίπων ανθρώπων. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ