2012-04-15 18:39:04
Φωτογραφία για Πρώτα έπεφταν τα χρήματα και μετά κανονίζονταν οι εξοπλισμοί
Μορφή καταιγίδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που φέρεται ότι δρούσε η οργάνωση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για την οποία κατηγορείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του. Σύμφωνα με τις εισαγγελείς και τα στοιχεία που αντλήθηκαν από την δικογραφία της σύμβασης των αντιαεροπορικών συστημάτων ΤOR-M1, ο πρώην υπουργός πήρε… προκαταβολή μίζας ύψους 1.748.000 δολαρίων στις 30 Ιουνίου του 1998 για επιτευχθεί τελικά η συμφωνία με την ρωσική ΑΝΤΝΕΥ, η οποία υπεγράφη στις 26 Φεβρουαρίου το 1999.

«Από τα ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι η υπογραφή τόσο της κύριας σύμβασης των TORM1 όσο και της σύμβασης των ωφελημάτων δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν αν δεν καταβάλλονταν πρωτίστως στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, ως αντάλλαγμα, τεράστια χρηματικά ποσά» αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα. Ωστόσο επιμένει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να αυτοαποκαλείται «πολιτικός κρατούμενος»
. Εντολή για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου. Το πόρισμα των 206 σελίδων «καίει» τον Άκη και τους υπόλοιπους εμπλεκομένους με την υπόθεση, καθώς προκύπτει χορός εκατομμυρίων σε ελβετικά φράγκα, αμερικανικά δολάρια και ευρώ γύρω από μεγάλες παραγγελίες των Ενόπλων Δυνάμεων που μέσω εταιρειών “ξεπλένονταν” και γίνονταν ακίνητα στην Ελλάδα, όπως περιγράφεται στο πόρισμα της Δικαιοσύνης.

Τα ποσά προκαλούν ζάλη. Εκτός απ’ τα ποσά υπάρχουν όμως και …περίεργες «συμπτώσεις». Κάθε φορά μετά από μια μεγάλη αγορά για τις Ένοπλες Δυνάμεις εμφανίζονται και μεγάλες αγορές γης και ακινήτων. Οι εισαγγελείς συνδέουν τα οπλικά συστήματα με έσοδα που απέκρυψε ο πρώην υπουργός. Αναφέρουν πως ο πρώην υπουργός από τον Μάιο του 1998 ως τις 7/6/2001 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ. Τα χρήματα αυτά είναι προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1.Τέσσερα χρόνια μετά, άλλη μια μεγάλη αγορά, άλλη μια κατηγορία. Στις 2/12/2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) τα οποία αποτελούν παράνομη αμοιβή που κατέβαλε μέσω άλλης εταιρείας η γερμανική εταιρεία FERROSTAAL.
prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ