2012-04-15 19:57:09
Φωτογραφία για Σ.ΚΑΝΤΕ: Είναι μεγάλος ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος, παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεκαθαρίζει ο Σεντρίκ Καντέ. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός μίλησε για τις μάχες που έχει δώσει και που ακολουθούν για τους πράσινους, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του συλλόγου.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι εύκολο. Όμως είναι το καθήκον μας να συνεχίσουμε. Δεν μπορούμε να τα παρατάμε, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αμυντικός του «τριφυλλιού» μιλώντας στην κάμερα της «Nova», όπου παρά το γεγονός πως δήλωσε απαισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας, δήλωσε έτοιμος να κάνει τον κόσμο περήφανο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στον φορμαρισμένο Αστέρα Τρίπολης την Τετάρτη του Πάσχα, αλλά και στη νίκη επί του Πανιωνίου στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σεντρίκ Καντέ:

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου: «Είναι δύσκολο να παίζεις κάθε εβδομάδα σε άδειο γήπεδο και να βρίσκεις κίνητρο
. Είναι σαν να αγωνίζεσαι σε φιλικό παιχνίδι. Όμως ως επαγγελματίες και μεγάλη ομάδα- αν και δεν είναι εύκολο- προσπαθούμε να έχουμε καλή απόδοση. Στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλό, όμως βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και κερδίσαμε. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης: «Σέβομαι αυτή την ομάδα, όμως πιστεύω ότι το παιχνίδι εξαρτάται από εμάς. Αν αρχίσουμε το παιχνίδι με καλό πνεύμα, όπως και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ή τον Άρη, τότε πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Ακόμα και αν σέβομαι τον Αστέρα, ακόμα και αν παίζουμε εκτός έδρας, πρέπει να παίξουμε δυνατά και να δείξουμε σε όλους, ότι ακόμα και αν χάσαμε το πρωτάθλημα, θα εκπροσωπήσουμε τον σύλλογο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου».

Για την παρουσία του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα: «Κάθε χρόνο υπάρχει μια τέτοια ομάδα που τα πηγαίνει πολύ καλά. Όμως ξέρουμε ότι έχουμε περισσότερη ποιότητα. Μέχρι την σέντρα του αγώνα, δεν μπορώ να ξέρω για το πνεύμα της ομάδας, όμως αν έχουμε τη σωστή νοοτροπία, τότε θα κερδίσουμε εκεί. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Με τον Πανιώνιο ήταν δύσκολα, πιστεύω ότι και με τον Αστέρα θα είναι δύσκολα, όμως δεν θα ταξιδέψουμε εκεί χωρίς στόχο. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι εύκολο. Όμως είμαστε επαγγελματίες, πρέπει να σεβόμαστε τα συμβόλαια μας, πρέπει να σεβόμαστε την ομάδα. Είναι ακόμα μεγάλος σύλλογος. Εγώ πέρασα τρία φανταστικά χρόνια εδώ, ακόμα και αν δεν κερδίσαμε φέτος το πρωτάθλημα. Όμως είναι το καθήκον μας να συνεχίσουμε. Δεν μπορούμε να τα παρατάμε, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Κάνουμε φανταστική δουλειά... Το απολαμβάνω όταν αρχίζει το παιχνίδι και κερδίζω για τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν άλλα οκτώ παιχνίδια, έχει ακόμα δρόμο και πρέπει να δουλέψουμε. Φυσικά και είναι δύσκολο, όμως προπονούμαστε καθημερινά και αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ξεχάσουμε όλα αυτά τα προβλήματα. Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι μέσα στον σύλλογο, ανησυχούν πιο πολύ για την κατάσταση, γιατί δεν έχουν τρόπο διαφυγής. Άρα το να προπονείσαι καλά, να έχεις καλή απόδοση στους αγώνες και να κερδίζεις, είναι ο τρόπος για να ξεχάσουμε όλα αυτά τα προβλήματα».

Για το μέλλον της ομάδας: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι θα δουλεύω καθημερινά σκληρά, για να εκπροσωπώ επάξια τον σύλλογο και να κάνω τους ανθρώπους της ομάδας και τους οπαδούς υπερήφανους για τη δουλειά μου και για τον τρόπο που αγωνίζομαι για τον Παναθηναϊκό. Όμως δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να είμαι αισιόδοξος».

sportaction.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ