2012-04-15 20:05:03
Φωτογραφία για Δραπέτευσαν 381 κρατούμενοι στο Πακιστάν
Ένοπλοι εισέβαλαν σε φυλακή στο Πακιστάν. Δραπέτευσαν 381 κρατούμενοι.

Δεκάδες ισλαμιστές μαχητές, κρατώντας όπλα και χειροβομβίδες, εισέβαλαν στη φυλακή στο Μπανού του... νοτιοδυτικού Πακιστάν, περίπου στη μία τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους που δραπέτευσαν ήταν και οι ίδιοι ισλαμιστές μαχητές.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι οι ένοπλοι που εισέβαλαν ήταν Ταλιμπάν.

Πάντως, φερόμενος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε σε ξένο πρακτορείο ότι κατά την επίθεση στο Μπανού "απελευθερώσαμε εκατοντάδες από τους συντρόφους μας. Πολλοί έχουν ήδη φτάσει στους προορισμούς τους, άλλοι βρίσκονται καθ΄οδόν".

Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι κατά την εισβολή, που κράτησε δύο ώρες, τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. Δεν έχει γίνει λόγος για νεκρούς.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στη φυλακή με αυτοκίνητα και φορτηγάκια, πετώντας χειροβομβίδες και πυροβολώντας.

Στη φυλακή την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 1000 άτομα, εκ των οποίων οι 20 χαρακτηρίζονται εξαιρετικά επικίνδυνοι. Ανάμεσά τους και ένας εμπλεκόμενος στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Περβέζ Μουσάραφ.

Ο ανταποκριτής του BBC στο Ισλαμαμπάντ σχολιάζει ότι η επίθεση είναι ένα πλήγμα για τις δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν, οι οποίες τον τελευταίο χρόνο έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος έναντι των μαχητών στα βορειοδυτικά της χώρας.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ