2012-04-15 23:18:28
Φωτογραφία για Kορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση στη Γαλλία
Ο Σαρκοζί υπόσχεται να ανοίξει τη συζήτηση για τον ρόλο της ΕΚΤΚορυφώνεται η προεκλογική κόντρα του Νικολά Σαρκοζί με τον Φρανσουά Ολάντστη Γαλλία, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. 

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ελπίδες του Σαρκοζί να επανεκλεγείμειώνονται, καθώς η πρόσφατη άνοδός του φάνηκε να μην επαρκεί, ενώ ο Ολάντφέρεται ότι ανακτά το προβάδισμα στον πρώτο γύρο και εκλέγεται με διαφορά από 9ως 14 ποσοστιαίων μονάδων στον δεύτερο.

 Ο Νικολά Σαρκοζί μίλησε την Κυριακή στην Πλας ντε Λα Κονκόρντ, την μεγαλύτερη,ιστορική πλατεία του Παρισιού, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ μίλησε την ίδια ώρα περίπουστο Σατό ντε Βανσέν, ένα ανακτορικό κάστρο στο ανατολικό άκρο της πόλης.

«Πίστεψαν ότι δεν θα έρθετε, ότι ο λαός της Γαλλίας δεν θα έρθει», είπε στουςοπαδούς του ο Σαρκοζί.

«Θέλω να μιλήσω στη σιωπηλή πλειοψηφία η οποία εξακολουθεί να κρατά το μέλλοντης Γαλλίας στα χέρια της», συνέχισε ο γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθοςπου κρατούσε γαλλικές σημαίες και φώναζε «Νικολά, Νικολά».


«Δεν επιλέγετε πλευρά, αλλά αποφασίζετε για το μέλλον. Πού θέλουμε εμείς οιΓάλλοι να πάμε;», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι οι «ακραίες» λύσεις που προτείνειο Ολάντ «θα κάνουν τη Γαλλία να υποφέρει περισσότερο γιατί είναι ψευδείς». 

Ο Νικολά Σαρκοζί δεσμεύθηκε ότι, εφόσον επανεκλεγεί, θα ανοίξει μια «συζήτηση»σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή ΚεντρικήΤράπεζα στην υποστήριξη της ανάπτυξης των χωρών της Ευρωζώνης.

«Θα ανοίξουμε τη συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της ΕΚΤ στην υποστήριξη τηςανάπτυξης και θα προχωρήσουμε το θέμα στην Ευρώπη. Αν η Κεντρική Τράπεζα δενυποστηρίξει την ανάπτυξη, τότε δεν θα έχουμε αρκετή ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ