2014-01-04 12:27:02
Φωτογραφία για Βανταράκης - Κουρή: Στο δρόμο της δικαιοσύνης για την Ξερόλακκα
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί συμβουλοι Απόστολος Βανταράκης και Ήρα Κουρή, σε παρέμβασή τους για τον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας επισημαίνουν:"Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/12/13 αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά η ανυπαρξία σχεδιασμού από την πλευρά της δημοτικής αρχής, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις και με αφορμή το αίτημα για έγκριση του προϋπολογισμού του ΦΟΔΣΑ της 1ης διαχειριστικής ενότητας, ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λοτσάρης δήλωσαν ανερυθρίαστα και χωρίς περιστροφές ότι θα συνεχίσουν να θάβουν τα σκουπίδια στον κορεσμένο εδώ και χρόνια ΧΥΤΑ, δίνοντας ως χρονικό όριο το 2015.

Είναι γνωστό ότι καθημερινά παραβιάζονται οι περιβαλλοντικοί όροι και ότι η Ξερόλακκα λειτουργεί ως σκουπιδότοπος καθώς δεν εφαρμόζονται βασικοί όροι διαχείρισης π.χ. καύση βιοαερίου, επεξεργασία λυμάτων, προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, μόλυνση επιφανειακών υδάτων.


Λόγω αυτού του γεγονότος και μετά από ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών οι δημότες έχουμε κληθεί να πληρώσουμε υπέρογκα πρόστιμα. Αποκαλυπτικό είναι και το έγγραφο του ΚΕΠΠΕ (24/10/13) που κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο οι περίοικοι της Ξερόλακκας και με το οποίο βεβαιώνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ότι η (τραγική και απαράδεκτη) κατάσταση στην Ξερόλακκα δεν έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με τον έλεγχο που είχε γίνει στις 23/7/12, δηλ. ενάμιση χρόνο πριν.

Η δημοτική αρχή με περισσή πολιτική θρασύτητα όχι μόνο δεν υλοποίησε την προεκλογική της δέσμευση για κλείσιμο του παράνομου ΧΥΤΑ αλλά τον λειτουργεί χωρίς άδεια και δεν έχει λάβει κανένα μέτρο βελτίωσης ή προστασίας. Όλες οι μέχρι σήμερα προτάσεις της στοχεύουν στην παράταση της λειτουργίας του σκουπιδότοπου χωρίς περιβαλλοντικούς όρους. Στο τέλος της θητείας της αφήνει την πόλη ανοχύρωτη στα ιδιωτικά κεφάλαια, με ένα πλάνο για εργοστάσιο στα μέτρα των μεγαλοκαρχαριών – υπερεργολάβων, χωρίς υποδομές (ΣΜΑ) και με κατεστραμμένο το περιβάλλον της περιοχής, μια που και μολύνει (νερό, αέρα, υπέδαφος) και παρανόμως εκχερσώνει τα γύρω βουνά και μάλιστα σε αναδασωτέα έκταση.

Επειδή η πρόσφατη αυτοψία των υπηρεσιακών παραγόντων έγινε μετά από εντολή εισαγγελέα και επειδή εδώ και ένα χρόνο έχουμε καταθέσει και εμείς σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα, ως δημοτικοί σύμβουλοι του αρκτικού τομέα θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες και αναγκαίες πράξεις που απορρέουν από την ιδιότητά μας".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ