2014-01-05 15:58:07
Φωτογραφία για Ανακατεύεται η πολιτική τράπουλα στο Δήμο Βόλου
«Φωτιά» έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό του Βόλου, με τις διεργασίες που γίνονται στα κόμματα και από ανεξάρτητες υποψηφιότητες, οι οποίες φαίνονται ότι ανακατεύουν πάρα πολύ την «τράπουλα».

Σ’ αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή και έχει προκαλέσει σύγχυση, έχουν παίξει ρόλο τέσσερις παράγοντες:

1. Η δημοσκόπηση που έγινε από την ΑΛΚΟ για λογαριασμό της ΝΔ και τα αποτελέσματα της

2. Η άρνηση του πρώην υπουργού και Γ.Γ. Διαφάνειας Γ. Σούρλα να ηγηθεί ψηφοδελτίου μετά και από τις ασκηθείσες πιέσεις που δέχθηκε

3. Τα νέα ονόματα που μπαίνουν στη «μάχη»

4. Η απόφαση του Αχιλλέα Μπέου να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου με τη επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στις 15 Ιανουαρίου, ώρα 7μ.μ.

Η δημοσκόπηση, που έγινε από τη ΝΔ και τα αποτελέσματα της είναι απογοητευτικά για τα κόμματα, τα οποία φαίνεται να κατακερματίζονται και το κυριότερο, δεν δείχνουν τα πρόσωπα που ακούγονται ή έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι, πως μπορούν να συγκεντρώσουν έστω ένα ποσοστό περίπου στο 20% και να διεκδικήσουν τη νίκη τους στο β’ γύρο.


Κύριοι υποψήφιοι και κόμματα, προβληματίζονται με τα στοιχεία που δίνονται από την δημοσκόπηση και τα οποία δείχνουν ότι πλέον οι πολίτες δεν χειραγωγούνται από κομματικούς μηχανισμούς και θα ψηφίσουν με κριτήρια τον σωστό και ανθρώπινο χαρακτήρα του υποψηφίου και την απεμπλοκή του από πολιτικά βαρίδια, άρα μια νέα παρουσία στην πολιτική, η οποία μπορεί να εμπνεύσει στη νέα εποχή που διανύουμε.

Η ΝΔ, που παρήγγειλε τη δημοσκόπηση, δεν έγινε σοφότερη, διότι τα ονόματα των δικών της, δεν έδειξαν ότι «τραβάνε», ενώ υποψήφιοι άλλων σχηματισμών που προέρχονται από την Κεντροαριστερά, δεν μπορούν παρά ελάχιστες ψήφους να υφαρπάξουν.

Ο κ. Γιώργος Σούρλας, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με φίλους της ΝΔ που τον πίεζαν να ηγηθεί ψηφοδελτίου, μάλλον έχουν απογοητευτεί από την στερεότυπη εκφρασθείσα άποψη του ότι έχει πολύ έργο να παράγει ακόμη ως Γ.Γ. Διαφάνειας. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, είναι στη ΝΔ να έχουν πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Ποιος άραγε μπορεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου το οποίο μπορεί να κερδίσει το Δήμο; Αργύρης Κοπάνας, Γιώργος Μουλάς και Μιχάλης Μιτζικός είναι άνθρωποι της ΝΔ, αλλά μετά και από τη δημοσκόπηση, δείχνουν ότι δεν είναι τα ισχυρά χαρτιά που επιθυμούν στο κυβερνών κόμμα και ψάχνουν.

Αποκλειστικές πληροφορίες του magnesianews.gr, αναφέρουν ότι τρία είναι τα ονόματα τα οποία βρίσκονται αυτή την ώρα στο τραπέζι και αυτά είναι ο Αργύρης Κοπάνας, ο γιατρός Νίκος Ζαρκάδας και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπουκώρος.

Στη ΝΔ υπάρχουν όμως και δυνάμεις, οι οποίες δεν πιστεύουν ότι μπορεί ένας κομματικός υποψήφιος να κερδίσει τις εκλογές και αναζητούν μια ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική κίνηση, στην οποία θα συγκεντρωθούν Βολιώτες από την Κεντροδεξιά και την Κεντροαριστερά, γιατί όχι και από την αριστερά, τα οποία δεν έχουν κομματική αντίληψη.

Ο Απ. Παπατόλιας, είναι αυτός που, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει κινήσεις στο χώρο της κεντροδεξιάς και μάλιστα ήδη έχει τις υπόγραφες του πρώην δημοτικού συμβούλου Βασίλη Παπαδρόσου και του γεν. γραμματέα του ΕΚ Βόλου Δημ. Βασιλείου, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη έχει συμφωνήσει με τον πρώην αντιδήμαρχο Αρτέμιδος (επί δημαρχίας Δ. Αλεξόπουλου) Απ. Ραυτόπουλο, τον Δημήτρη Μπαναγη, πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, ενώ ακούγεται και το όνομα του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή Κωπηλασίας Σπύρου Γάτου, ο οποίος διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος επί Κυριάκου Μήτρου.

Ο Απ. Παπατόλιας, εκτός αυτών, εχει ήδη συναντηθεί και με δημοτικούς συμβούλους τόσο από την πλευρά της πλειοψηφίας, όσο και της μειοψηφίας.

Στον ίδιο χώρο κινείται και ο νυν Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, που δεν έχει ανακοινώσει ακόμη υποψηφιότητα, αλλά πιστεύεται ότι θα το πράξει στις 15 Ιανουαρίου, κατά τον απολογισμό του έργου του, στο «Αχίλλειο», ή λίγες ημέρες αργότερα. Είναι γνωστό, ότι ο Δήμαρχος, παρά την κριτική που του ασκείται, έχει πολλές φιλίες στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο.

Σκοτινιώτης και Παπατόλιας, εκτός του κεντροδεξιού χώρου, έχουν μεγάλη επιρροή στην κεντροαριστερή παράταξη, παρά του ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, βρίσκονται στα πρόθυρα της αυτοδιάλυσης. Παράλληλα, παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις διεργασίες που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθότι μια διάσπαση του χώρου αυτού ή μιας υποψηφιότητας όχι δυνατής, μπορεί να φέρει ανακατατάξεις και στην αριστερά. Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, σ’ έναν υποτιθέμενο αποκλεισμό του από την πλειοψηφούσα Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πιστεύεται ότι θα μείνει στη γωνία και θα αναλάβει πρωτοβουλίες, όχι φυσικά μόνος του, αλλά με άλλες δυνάμεις που δηλώνουν από τώρα ανεξάρτητες.

Αφήσαμε τελευταία την υποψηφιότητα του Αχιλλέα Μπέου. Ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος πριν δυο χρόνια είχε δηλώσει ότι «ντρέπεται που η μάνα του τον γέννησε στο Βόλο», μετανόησε, άλλαξε γνώμη και επιθυμεί διακαώς να γίνει Δήμαρχος Βόλου και να κάνει την πόλη Μονακό.

Ο Αχιλλέας Μπέος, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει, φαίνεται ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος στο Δήμο Βόλου. Ποιοι τον ψηφίζουν; Ασφαλώς οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, όπως και άλλοι οργισμένοι πολίτες.

Ήδη, ο κ. Μπέος έχει δημιουργήσει τον «πυρήνα» του και μέσω Facebook, όπου υπάρχει σελίδα του με τίτλο «Αχιλλέας Μπέος: Ο νέος δήμαρχος Βόλου», οπαδική ιστοσελίδα και ίσως την έκδοση αθλητικής εφημερίδας στο Βόλο. Μαζί με μια παρέα εκπομπούχων σε ράδιο και τηλεόραση, προσπαθεί να δημιουργήσει βάσεις απ’ όπου θα κάνει τον προεκλογικό του αγώνα.

Ασφαλώς με όλα αυτά που καταγράψαμε για τις δημοτικές εκλογές, το ενδιαφέρον εκτοξεύεται στα ύψη και κανείς δεν ξέρει τελικά ποια θα είναι τα πολιτικά σχήματα τα οποία θα διεκδικήσουν τον Δήμο Βόλου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ