2012-04-16 13:50:02
Φωτογραφία για ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ
Μετά την ολιγοήμερη Πασχαλινή ραστώνη οι πολιτικοί αρχηγοί ρίχνονται και πάλι στην προεκλογική μάχη. 

Την Τρίτη συνεδριάζει η επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ, προκειμένου να «κλειδώσουν» τα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει στο Ζάππειο τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα ξεκινήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος θα γίνει την Πέμπτη στο κλειστό του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου θα βρεθούν το θέμα του Μνημονίου 2 και των νέων σκληρών μέτρων σε μισθούς, συντάξεις και φορολογικό, το μεταναστευτικό και η άνοδος που παρουσιάζουν οι ακροδεξιές, ρατσιστικές, οργανώσεις, το θέμα της διαφθοράς και της κάθαρσης του πολιτικού συστήματος, καθώς και τα σενάρια μίας ενδεχόμενης κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύθηκε στη Realnews, το 65,7% των πολιτών τάσσεται υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 20,5% έναντι 12,7% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 8,6%, ΚΚΕ με 7,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, ΔΗΜΑΡ με 7%, Χρυσή Αυγή με 3,9%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ΛΑΟΣ με 2,5% και Δημοκρατική Συμμαχία με 2,4%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 50,6% έναντι 4% του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 26,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

Κυβέρνηση συνεργασίας φαίνεται ότι προτιμά και η τρόικα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Ένας συνασπισμός των πολιτικών παρατάξεων μπορεί να ισχυροποιήσει και να είναι οδηγός στη δύσκολη δοκιμασία που πρέπει να κάνει η χώρα», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, μετά τις εκλογές και έως τον Ιούνιο θα εξιδεικευτούν τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, περίπου, για την περίοδο 2013-2014 και αναμένεται νέο πακέτο περιοκοπών σε κοινωνικές δαπάνες, ενώ «μαύρα μαντάτα» αναμένουν τους πολίτες και στο θέμα των αλλαγών στη φορολογία.

Για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, αναμένεται μετά τις 14 Μαΐου, οπότε λήγει η τρίμηνη μετενέργεια των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ότι το σύνολο των αμοιβών είτε θα οδηγηθούν αυτομάτως είτε θα «πιεστούν» να προσαρμοστούν σταδιακά προς τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ήδη, οι αμοιβές του ιδιωτικού τομέα έχουν μειωθεί περίπου κατά 40% την τελευταία διετία. Το 2010 οι απώλειες ήταν μεσοσταθμικά 14,3% σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ενώ το 2012 υπολογίζεται ότι θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 25%.

Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η ανεργία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχει σκαρφαλώσει στο επίπεδο ρεκόρ του 21,8%. Τον Ιανουάριο, οι άνεργοι έφθασαν τα 1.084.668 άτομα, αυξημένοι κατά 344.913 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (+46,6%) και κατά 32.331 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 (+3,1%).

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ