2012-04-16 17:11:25
Φωτογραφία για Εκτυφλωτικά ανώτερος ο Θρύλος...
Στις πτυχές που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος της ιστορίας του αναφέρθηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, ο οποίος ήταν συλλέκτης επτά συνεχόμενων τίτλων με την «ερυθρόλευκη» φανέλα την περίοδο 1997-2003 άνοιξε την καρδιά του στο katimagiko.gr και αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην φετινή ομάδα, η οποία κέρδισε με το σπαθί της το 14ο πρωτάθλημα τα 16 τελευταία χρόνια.

Επίσης ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004 δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «επόμενη ημέρα» η οποία επιτάσσει ακόμη πιο ανταγωνιστική την ομάδα και με περισσότερο ελληνικό αίμα να ρέει στις φλέβες της.

Αναλυτικά η συνέντευξη του «Στελλάρα»:

- Ο Ολυμπιακός πριν από λίγες ημέρες πανηγύρισε και μαθηματικά την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Πού θεωρείς ότι κρίθηκε ο φετινός τίτλος;

«Ο Ολυμπιακός, όπως αποδείχθηκε στην κούρσα του πρωταθλήματος ήταν εκτυφλωτικά ανώτερος από όλους τους αντιπάλους του
. Ήταν πλήρης σ' όλες του τις γραμμές, είχε τρομερή ποιότητα και από ένα σημείο και μετά βρήκε χημεία και σταθερότητα στην απόδοσή του, η οποία συνέβαλε στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα με σχετική άνεση. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι οι παίκτες του στα κρίσιμα σημεία της σεζόν έδειξαν χαρακτήρα και δεν το έβαλαν κάτω, με αποτέλεσμα να ανατρέψουν την κατάσταση και να κατακτήσουν δικαιότατα τον τίτλο».

- Εκτιμάς ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε μόνο στην ποιότητα του Ολυμπιακού ή και στις αδυναμίες των εγχώριων ανταγωνιστών του;

«Θεωρώ ότι και τα δύο έπαιξαν καταλυτικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός από ένα σημείο και μετά απέκτησε σταθερότητα στην απόδοσή του, ενώ είχε βάθος στο ρόστερ του, το οποίο τον βοήθησε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρά το «βαρύ» αγωνιστικό του πρόγραμμα. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε. «Ξεφούσκωσε» και δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Ολυμπιακό».

- Η γνώμη σου για τον Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Πρόκειται για έναν αρκετά επιτυχημένο προπονητή, ο οποίος έχει αφήσει ανεκτίμητο έργο στην ομάδα. Έχει καταφέρει να βάλει την δική του σφραγίδα στην ομάδα και το κυριότερο να της εμφυσήσει τη δική του νοοτροπία και αγωνιστική φιλοσοφία. Έχει πολύ σημαντικό μερίδιο στην επιτυχημένη πορεία του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, αλλά φυσικά, ανάλογο μερίδιο ανήκει και στην διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη που τον πίστεψε και κατάφερε να τον ξαναφέρει πίσω. Εκτιμώ ότι ο Ολυμπιακός έδειξε τρομερή ποιότητα και στην Ευρώπη, όπου παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστικός και έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Με λίγη τύχη θα μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο».

- Τα προγνωστικά σου για τον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου;

«Σαφέστατα ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί,. Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, είναι πιο πλήρης σ' όλες τις γραμμές και σίγουρα έχει την αύρα των μεγάλων αγώνων. Βέβαια, ο Ατρόμητος φέτο δείχνει τρομερά ανταγωνιστικός και με τις εμφανίσεις του δείχνει μια συνέπεια και σίγουρα δεν θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο. Άλλωστε, οι τελικοί παρουσιάζουν πάντα ιδιαιτερότητες. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να έχουν ένα πρόσθετο κίνητρο τη κατάκτηση του Κυπέλλου, η οποία θα επιβεβαιώσει τη σαφή ανωτερότητά τους. Η αλήθεια είναι ότι από την στιγμή, ΄που μια ομάδα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, επέρχεται ενδόμυχα μία χαλάρωση- κάτι που το έχω βιώσει και ως παίκτης, αλλά πάντα όταν πρόκειται για παιχνίδι, το οποίο κρίνει έναν τίτλο, όλοι ήμασταν σε εγρήγορση».

- Πολλές είναι οι τάσεις στην ομάδα που τάσσονται ανοικτά υπέρ της σταδιακής ελληνοποίησης. Θα θέλαμε την άποψή σου,.

«Είναι ανοικτά υπέρ της ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου. Θα πρέπει να γίνει η σωστή αξιολόγηση των ταλέντων που υπάρχουν, ώστε να πλαισιώσουν ιδανικά το τωρινό ρόστερ και να συνθέσουν τον κορμό της επόμενης χρονιάς. Δεν θα πρέπει άλλωστε, να ξεχνάμε ότι η πολύ καλή ομάδα που είχαμε δημιουργήσει στα τέλη της δεκαετίας του '90 και είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999 βασιζόταν κυρίως σε Έλληνες παίκτες. Είχαμε κατορθώσει να φτιάξουμε έναν πολύ καλό κορμό Ελλήνων παικτών, που ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στην εγχώρια αγορά. Πρόσθεσε επίσης, το γεγονός ότι ο Έλληνας παίκτης βιώνει πολύ τις συγκινήσεις και «δένεται» ακόμη περισσότερο με την ομάδα και τον κόσμο της. Κάτι, που είχε κατορθώσει και ο Ολυμπιακός εκείνης της εποχής. Νιώθαμε πολύ έντονη την αγάπη του κόσμου, με τον οποίο είχαμε γίνει ένα και μας έδινε τρομερή ενέργεια και πίστη».

 http://www.katimagiko.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
THIS IS....BARCHA
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
THIS IS....BARCHA
Ανησυχία για Κρστιτς!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανησυχία για Κρστιτς!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ