2012-04-16 18:21:44
Φωτογραφία για Γκιουλ: Σημαντικός οικονομικός εταίρος της Τουρκίας η Ολλανδία
Η Ολλανδία είναι από τους σημαντικότερους οικονομικούς εταίρους της Τουρκίας και η επίσκεψη στο Αμστερνταμ έχει μεγάλη σημασία καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 400 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων Αγκυρας-Ολλανδίας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπτνουλάχ Γκιουλ αναχωρώντας για την ολλανδική πρωτεύουσα.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο της Αγκυρας σημείωσε ότι πρόκειται για το πρώτο ταξίδι Τούρκου Προέδρου στην Ολλανδία εδώ και έντεκα χρόνια, και εξήρε την ίδια ώρα τους οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Ο Γκιουλ ανέφερε ότι η Ολλανδία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Τουρκία με επενδύσεις που αγγίζουν τα 16 δις δολάρια και ότι γύρω στις 2,000 ολλανδικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Αναφέρθηκε ακόμη στο μεγάλο αριθμό Τούρκων που ζουν στην Ολλανδία και αριθμούν γύρω στα 400 χιλιάδες, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς έχουν ολλανδική υπηκοότητα, αλλά και στο ένα εκατομμύριο των Ολλανδών υπηκόων που κάθε χρόνο επισκέπονται την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Γκιουλ μίλησε ακόμη για τον Ολλανδό Ευρωβουλευτή αλλά και τους πέντε Βουλευτές με καταγωγή από την Τουρκία και τις 18,000 τουρκικές επιχειρήσεις στη χώρα, γεγονός είπε, που μας γεμίζει με περηφάνια.

Τον Τούρκο Πρόεδρο συνοδεύει στην Ολλανδία η συζυγός του, ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, ο Υπουργός Γεωργίας και πολυμελής αντιπροσωπεία Τούρκων επιχειρηματιών.

www.kathimerini.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ