2014-01-12 23:08:09
Φωτογραφία για ΙΤΑΛΙΚOI YMNOI ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! (PHOTO)
H Iταλική ιστοσελίδα "bloglive.it" αφιερώνει ύμνους στον Ολυμπιακό της Ελλάδας και της Ευρώπης, και ο δημοσιογράφος Gianluca Sasso

που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο, μας το κοινοποίησε και μας ζήτησε να το μεταφέρουμε στο Ελληνικό κοινό!

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ που μας στάλθηκε πριν τον αγώνα με τον Ατρόμητο εδώ (http://www.bloglive.it/olympiakos-segreti-di-un-dominio-155782.html)

Το μεταφέρουμε λοιπόν : 

"Ο Ολυμπιακός , τα μυστικά της πορείας. 

Η ελληνική ομάδα κυριαρχεί στο πρωτάθλημα και έχει κάνει καλύτερα πράγματα από τη Γιουβέντους και τη Ρόμα , ενώ είναι επίσης μεταξύ των κορυφαίων δεκαέξι ομάδων της Ευρώπης.

Σαράντα πρωταθλήματα , είκοσι έξι εθνικά κύπελλα έφερε στο σπίτι . Αυτός είναι το απίστευτο παλμαρέ του Ολυμπιακού , η ελληνική ομάδα που κυριαρχεί στο πρωτάθλημα φέτος . Φυσικά , ο ανταγωνισμός δεν είναι έντονος :  Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πλέον στα επίπεδα των προηγούμενων ετών , η ΑΕΚ έχει πέσει στην τρίτη κατηγορία , λόγω οικονομικών προβλημάτων μετά τον υποβιβασμό της  την περασμένη σεζόν . Η μόνη ομάδα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί, ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης είναι με αξιοπρεπή βαθμολογία στο πρωτάθλημα , αλλά και πάλι είναι δέκα βαθμούς πίσω από την ερυθρόλευκη ομάδα.


Ο Ολυμπιακός ,έχει τις ρίζες του στον Πειραιά , στην περιοχή του λιμανιού της Αθήνας , παίζοντας σε ένα φανταστικό γήπεδο με καυτούς οπαδούς. Η ομάδα έχει μια μεγάλη σεζόν , δεν έχει χάσει στο πρωτάθλημα , έχει μόνο  μία ισοπαλία , έχει πετύχει 57 γκολ ενώ έχει δεχθεί μόνο 6, και κτίζει μία πορεία που κάνει δίκτυα και παραδέχθηκε μόνο έξι και χτίζει μια πορεία που κάνει αυτές της Ρόμα και της Γιουβέντους να είναι "χλωμές" μπροστά του! Για την ώρα μάλιστα, οι συνεχόμενες επιτυχίες έχουν φτάσει τις 13.

Ακόμη και στο Champions League , τα αποτελέσματα είναι άριστα : η ελληνική ομάδα είναι μεταξύ των κορυφαίων δεκαέξι της Ευρώπης και μετά τον αποκλεισμό της επίφοβης Μπενφίκα θα αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δεύτερο γύρο που δεν λάμπει αυτή τη σεζόν .

Πολλά εύσημα στον Ισπανό προπονητή Mίτσελ , ο οποίος οδηγεί τον Ολυμπιακό λίγο λιγότερο από ένα χρόνο και έκανε την ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο χάρη και στην ατομική ποιότητα των παικτών του ελληνικού συλλόγου : εκτός από τους Μανιάτη , Χολέμπας και Μανωλά πρέπει να αναφερθούν οι Βάις ( πρώην Πεσκάρα ) , Σαβιόλα , Κάμπελ και Μήτρογλου . Οι δύο τελευταίοι κάνουν θαύματα στην αντίπαλη περιοχή, με τον πρώτο από την Κόστα Ρίκα να πηγαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ν'αντιμετωπίζει τους "ατζούρι" στον πρώτο γύρο. Ο δεύτερος,δεν έχει παίξει από το Νοέμβριο λόγω τραυματισμού , σκόραρε πολλά γκολ και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων,αλλά από τον Πειραιά προειδοποίησαν : " Αν τον θέλετε, θα πρέπει να πληρωθούν πενήντα εκατομμύρια".

Αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, το ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνει περισσότερο μονόλογος από ό, τι ήταν μέχρι σήμερα και οι οπαδοί του Ολυμπιακού να είναι χαρούμενοι για πολλά χρόνια ακόμα.

Σχετικά με τους οπαδούς, ξέρετε γιατί είναι τόσο ενεργοποιημένη η αντιπαλότητα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ; Σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει συνήθως, η αντιπαλότητα δεν γεννήθηκε στο άθλημα, αλλά οφείλεται σε πολιτιστικές, κοινωνικές και θρησκευτικές  διαφορές. Η ομάδα του Πειραιά εκπροσωπεί παραδοσιακά την εργατική τάξη, ενώ ο Παναθηναϊκός θεωρείται η ομάδα της αριστοκρατίας της Αθήνας."
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κίνηση των 35
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Κίνηση των 35"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ