2012-04-16 21:42:45
Φωτογραφία για Το ΚΚΕ ζητά την επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν
Την άμεση επιστροφή στην πατρίδα όλων... των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών ζητεί το ΚΚΕ, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση εναντίον του συμμαχικού στρατοπέδου στην Καμπούλ, όπου στρατωνίζεται και η ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν.

Επιρρίπτοντας μεγάλες ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την αποστολή και συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, το ΚΚΕ σχολιάζει ότι «έως τώρα η συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων στα νατοϊκά στρατεύματα κατοχής στο Αφγανιστάν είχε μεγάλο οικονομικό κόστος για το λαό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του στοιχίσει και σε αίμα».

Το ΝΑΤΟ δεν θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα αποχώρησής του

Οι επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν δεν θα οδηγήσουν στην αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος για την αποχώρηση των δυτικών στρατευμάτων από τη χώρα αυτή, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


Οι επιθέσεις αυτές "δεν ήταν οι πρώτες και δεν προβλέπω να είναι οι τελευταίες", είπε η Οάνα Λουνγκέσκου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. "Όμως δεν θα αλλάξουν τη στρατηγική της μετάβασης, τους στόχους του χρονοδιαγράμματος" που έθεσε το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

Η διαδικασία μεταβίβασης των εξουσιών προβλέπει την αποχώρηση των μάχιμων μονάδων της Isaf μέχρι το τέλος του 2014, δεδομένου ότι ο αφγανικός στρατός θα αναλάβει τον τομέα της ασφάλειας. Το ΝΑΤΟ θα διατηρήσει ένα σημαντικό ρόλο στον τομέα της εκπαίδευσης των αφγανικών δυνάμεων.

"Είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουμε συνεχώς προκλήσεις όσον αφορά την ασφάλεια", είπε η Λουνγκέσκου, χαρακτηρίζοντας πάντως "εντυπωσιακή" την πρόοδο που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι αφγανικές δυνάμεις. "Είναι επαγγελματίες, ικανοί και πλήρως αποφασισμένοι να αναλάβουν την ασφάλειας της χώρας τους. Διαπιστώσαμε τη δέσμευση αυτή το σαββατοκύριακο", κατέληξε.
newscode.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ