2012-04-17 01:05:05
Φωτογραφία για Τα θέματα που «καίνε» στην οικονομία
Αντιμέτωπη με αρκετούς ανοιχτούς λογαριασμούς και προκλήσεις στο μέτωπο της οικονομίας θα βρεθεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.Πιο συγκεκριμένα η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις εφιαλτικές διαστάσεις που έχει λάβει η ύφεση στη χώρα μας, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να ξεπεράσει το 5% και να «τρέξει» άμεσα προγράμματα για την αναθέρμανση της οικονομίας και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Το δεύτερο «αγκάθι» είναι τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας που έχει εκτιναχθεί στο 20% αλλά και η ολοκλήρωση του προγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται και η υστέρηση στα έσοδα που έχει ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ και ο περιορισμός των δαπανών στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Παράλληλα η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να επιταχύνει το έργο της και στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων με στόχο την είσπραξη 300 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο.


Επιπλέον θα πρέπει να διασφαλίσει ότι αποδίδουν τα εργασιακά μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως οι μειώσεις μισθών, και να εφαρμόσει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και των αγορών προκειμένου να πέσουν οι τιμές.

Σε αυτό το πλαίσιο δίνεται ιδιαίτερο βάρος στα κονδύλια του ΕΣΠΑ που υπολογίζονται σε 14,5 δισ. ευρώ και τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυτή την εβδομάδα για τις υποχρεώσεις της χώρας μας αναφορικά με την εξυγίανση των δημοσιονομικών της και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρέχει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ