2012-04-17 08:18:52
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στην Πάτρα
Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις σπιτιών στην Πάτρα και συνελήφθησαν δυο Έλληνες, ηλικίας 42 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων και άλλων τριών Ελλήνων (δυο ανδρών και μίας γυναίκας) σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος. Ειδικότερα, στις 6-4-2012 το απόγευμα, στη Πάτρα, οι δυο συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε ισόγειο σπίτι μίας 20χρονης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ και τιμαλφή συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν λίγη ώρα αργότερα το όχημα των δραστών και να τους συλλάβουν. Στη κατοχή τους, οι αστυνομικοί βρήκαν τόσο τα τιμαλφή όσο και το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ που είχαν αφαιρέσει, τα οποία αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στην 20χρονη. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 18χρονος συλληφθείς μαζί με άλλους τουλάχιστον δύο Έλληνες ηλικίας 19 και 16 ετών είχαν συγκροτήσει σπείρα, η οποία τους τελευταίους εννέα μήνες διέπραττε διαρρήξεις σπιτιών κατ’ εξακολούθηση στην πόλη της Πάτρας.


Οι δράστες στη συνέχεια μεταπωλούσαν όλα τα κλοπιμαία αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει στο ενεχυροδανειστήριο μίας 39χρονης στην Πάτρα. Από την αστυνομική προανάκριση που συνεχίζεται, έχουν έως τώρα εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών στις περιοχές Τέρψη, Αγίου Ιωάννη Πράτσικα, Ψάχου, Αγίας Τριάδας και στα Προσφυγικά, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος που απεκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 65.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ