2012-04-17 08:21:28
Φωτογραφία για Εξαφανισμένοι οι Άραβες από το Ελληνικό
Με την ηχηρή απουσία των αραβικών κεφαλαίων λήγει σημερα το απόγευμα η χρονικη προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την έκταση του Ελληνικού.

Η πολυδιαφημισμένη αποκρατικοποίηση , όπως επισημαινουν κορυφαία στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων , έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών του δυτικού κόσμου, όχι όμως και των αραβικών χωρών. Εκτός απροόπτου δεν πρόκειται να συμμετάσχουν επενδυτικά σχήματα από το Κατάρ ή το Aμπου Νταμπι καθώς εδώ και εβδομάδες οι εκπρόσωποι των κεφαλαίων αυτών δεν έχουν δώσει σημεία ....ζωής.

Κορυφαίο στέλεχος του Ταμείου έλεγε αργά χθες το βράδυ στο protothema.gr: " Φανταστείτε οτι κάποια στιγμή ήλθαν μας δουν εκπρόσωποι απο τρία διαφορετικά funds του Αμπου Νταμπι. Όταν και τα τρία έχουν στην ουσία το ίδιο αφεντικό, δηλαδή τον εμιρη του κρατιδίου. Προφανώς και οι ίδιοι μπερδεύτηκαν! " .

Σε κάθε περίπτωση στο Tαμείο δεν αναμένουν θαύματα σχετικα με την ελευση των αραβικων κεφαλαιων αλλα σε καθε περιπτωση επισημαίνουν οτι " σε αυτες τις περιπτωσεις εώς οτου παρέλθει η προθεσμια δεν μπορεί να αποκλεισθεί τιποτε".


Υπενθυμίζεται οτι το 2010-2011 η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε αναγάγει την συνεργασία Ελλαδος - Κατάρ σε μείζονος σημασίας θέμα για την κυβερνητική πολιτική. Οι δυο χώρες είχαν μάλιστα υπογράψει και μια μη δεσμευτική συμφωνία για να επενδύσει το αφεντικό του Κατάρ στην Ελλάδα το θηριωδες ποσο των 5 δισ. ευρω.

Η τότε κυβέρνηση και ο ...πρωθυπουργικός αδελφός Νίκος Παπανδρέου είχαν υποσχεθεί στους Καταριανους την έκταση του Ελληνικου χωρίς την διενέργεια διεθνους διαγωνισμου αλλα με απευθείας ανάθεση. Κάτι τέτοιο όμως απαγορεύεται απο τους κανονισμούς των Βρυξελλών κάτι που προφανώς η ελληνική πλευρά ....δεν γνώριζε. Έτσι έκτοτε τα καταριανα funds ... απλά εξαφανίστηκαν.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων αναμένει το απόγευμα τις καταθέσεις των οριστικων προσφορών καθώς εκτιμάται οτι η αποκρατικοποίηση του Ελληνικου θα συγκέντρωσει κεφάλαια πολλών δισ. Ευρω. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ