2012-04-17 08:14:08
Φωτογραφία για Το ΠαΣοΚ δεν δείχνει διατεθειμένο για μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ
Ταστελέχη του επικεντρώνουν την προσπάθειά τους στην προσέγγιση των αναποφάσιστωνψηφοφόρωνΠαρά τους υψηλούς τόνους και τις σκληρές κατηγορίες που αντάλλαξε τοΠαΣοΚ με τη ΝΔ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ηΙπποκράτους δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει συνολικά σε μετωπικήσύγκρουση με τη Συγγρού. 

 Αντιθέτως, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος και το επιτελείο του κ. Ευ.Βενιζέλουεπικεντρώνουν την προσπάθειά τους στην προσέγγιση τωναναποφάσιστων ψηφοφόρων και στα διλήμματα που θα θέσουν το προσεχές διάστημαστους πολίτες. Το κεντρικό δίλημμα που θα θέσει το ΠαΣοΚ στους πολίτες είναιπώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη ημέρα των εκλογών ώστε να μην πάνε χαμένεςοι θυσίες του λαού. 

Στη μικρή εκλογική επιτροπή που συνεδρίασε τη Δευτέρα του Πάσχα, γιαπερισσότερες από τρεις ώρες, υπό την προεδρία του προέδρου του ΠαΣοΚ,αποφασίστηκε επίσης να μην τεθούν τα προεκλογικά διλλήματα με τρόπο εκβιαστικόπρος τους ήδη αγανακτισμένους ψηφοφόρους αλλά να εξαντληθούν τα περιθώρια τηςπειθούς. 


Τη λογική αυτή θα ακολουθήσουν και τα σποτ του κόμματος, τα οποία θα είναι σποτλόγου με ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βενιζέλος στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα δεν θααρκείται μόνο στις ομιλίες αλλά θα συνομιλεί σε κάθε νομό που επισκέπτεται καιμε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ώστε να εξηγείτο σχέδιο του κόμματος γιατο μέλλον της Ελλάδας.

Επιπλέον, θα κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις για θέματα που απασχολούν τηνκαθημερινότητα των πολιτών, όπως π.χ., η ανεργία, οι τιμές, τα δάνεια τωννοικοκυριών ή για θέματα που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες όπως οιαγρότες ή οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Για αυτόν τον σκοπό ο κ. Βενιζέλος έστειλε την επιστολή στον πρόεδρο τηςΚομισιόν ΖοζέΜπαρόζο επισημαίνονταςπέντε σημεία που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τα οποία έχουν «κολλήσει»στους δαιδάλους είτε του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είτε τηςγραφειοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ζήτησε τη συνδρομή του κ. Μπαρόζο για προγράμματακαταπολέμησης της ανεργίας των νέων, για την ενίσχυση της ρευστότητας μικρώνκαι μεσαίων επιχειρήσεων, για το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων και των μεγάλωνπρογραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη και την εμπροσθοβαρή εκταμίευση τωνπόρων του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρόζο τηλεφώνησε στον κ. Βενιζέλο στη διάρκειατης συνεδρίασης της μικρής εκλογικής επιτροπής, η οποία διέκοψε για αρκετή ώρα.

Στο ΠαΣοΚ εκτιμούν ότι η τακτική του να λένε συγκεκριμένα πράγματα για τηνεπόμενη ημέρα θα εκθέσει «την ανευθυνότητα της ΝΔ, η οποία ετοιμάζεται ναανεβάσει το έργο ''λεφτά υπάρχουν Νο 2''», στα μάτια των ψηφοφόρων. Καιελπίζουν ότι αυτό θα φέρει τους απωλεσθέντες ψηφοφόρους στην κάλπη παρά τιςπροειδοποιήσεις των δημοσκόπων ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το κοντέρ είναιδύσκολο να γράψει ποσοστό που να ξεκινά από «2».

Πάντως, στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ υπάρχουν φωνές που τάσσονται υπέρ τηςσκληρήςαντιπαράθεσης με τη ΝΔ σε όλα τα μέτωπα. Στη μικρή εκλογική επιτροπήαποφασίστηκε να απαντά το ΠαΣοΚ, και μάλιστα αυστηρά, όταν προκαλείται από τηΝΔ. 

«Θα συγκρουστούμε για θέματα που αφορούν τη χώρα και το μέλλον της. Όχι ναπάμε σε μετωπική για τον Τσοχατζόπουλο...» , επισημαίνει ένας από τουςσυμμετέχοντες στη συνεδρίαση.

Τα στελέχη του ΠαΣοΚ θεωρούν ότι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου η ΝΔ πολώνει μεανήθικο τρόπο το κλίμα, καθώς όπως λένε το 2005 δεν ήταν τίποτα γνωστό για τηνπεριουσία του πέραν του πολυτελούς γάμου του πρώην υπουργού στο Παρίσι. Ταστοιχεία για τις off shoreεταιρείες, σημειώνουν, ήρθαν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της διερεύνησηςτου σκανδάλου για το Βατοπαίδι και μάλιστα από βουλευτή του ΠαΣοΚ.

Η ΝΔ επιχειρεί να συνδέσει τον κ. Βενιζέλο με όλα τα προηγούμενα χρόνια τουΠαΣοΚ, από την περίοδο Σημίτη έωςσήμερα, καθώς ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στηνπροεκλογική καμπάνια του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης εγκάλεσε τον κ. Βενιζέλο επειδή, όπως είπε,στην εξεταστική επιτροπή για τους TOR M1 το2005 είχε υπερασπιστεί τον πρώην υπουργό Άμυνας. 

Η Συγγρού επίσης χρησιμοποιείτο σύνθημα «τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος»προκειμένου να ταυτίσει τον κ.Βενιζέλο με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις τηςδιακυβέρνησης Παπανδρέου.

Στην απάντηση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, κυρία ΦώφηΓεννηματά, η οποία είναι διατυπωμένη σε μια γλώσσα εξαιρετικάαυστηρή, τόνισε ότι η στάση της ΝΔ στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου «αγγίζει ταόρια της πολιτικής χυδαιότητας».

Η κυρία Γεννηματά υπενθύμισε ότι το ΠαΣοΚ απομάκρυνε από τις τάξεις του τον κ.Τσοχατζόπουλο αμέσως μόλις ήρθαν στην επιφάνεια τα πρώτα στοιχεία και ότι αυτάσυγκεντρώθηκαν χάρη στην προανακριτική επιτροπή που συγκρότησε το ΠαΣοΚ το 2011για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Είναι προφανές ότι το επιτελείο της Ιπποκράτους θα διαχωρίσει πλήρως τη θέσητου από τον κ. Τσοχατζόπουλο. 

Επιπλέον κατηγορεί τη ΝΔ και ειδικώς τον υπουργό Άμυνας κ. Δ.Αβραμόπουλο ότι «κατάτρόπο θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτο ταυτίζει τις αρχικές συμβάσεις για ταυποβρύχια με την τεράστια προσπάθεια που έγινε το 2010 για τη διάσωση τωνναυπηγείων και των χρημάτων που έδωσε ο ελληνικός λαός». 

Ο κ. Αβραμόπουλος, επισημαίνει η ανακοίνωση της κυρίας Γεννηματά, δεν έχειυλοποιήσει συνειδητά τον ισχύοντα νόμο για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία. 

«Εμφανίζεται έτσι να εκτελεί κομματικές εντολές που παραβιάζουν τιςκυβερνητικές αποφάσεις και τους νόμους», επισημαίνεται. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό.
πηγη:tovim liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι καλύτερες κολοτούμπες!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι καλύτερες κολοτούμπες!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ