2014-01-20 20:46:24
Φωτογραφία για Γιάννης Μπαλάφας - Μας πολεμάνε, επειδή πολεμάμε μνημόνια, αδιαφάνεια και διαπλοκή...!!!
Συνέντευξη Γιάννη Μπαλάφα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στον Γιάννη Σπ.  Παργινό

                                             

 ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ

 ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Στην πατρίδα μας δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν εξαφανίστηκε η ανιδιοτέλεια, η τιμιότητα κι η ηθική, υποστηρίζει ο Γιάννης Μπαλάφας, και αναδεικνύει την επιμονή της παράταξής του στην επαναλαμβανόμενη καταγγελία της διαπλοκής και της αδιαφάνειας με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με το κατεστημένο μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοπρομηθευτών του δημοσίου. Σύμμαχοί μας οι απλοί κι αγνοί αγωνιστές του παλιού ρομαντικού ΠΑΣΟΚ κι όχι όσοι το εξέθεσαν στην συνείδηση του αγωνιστή έλληνα πολίτη. 

Οποτεδήποτε γίνουν εκλογές οι έλληνες πολίτες θα εκφραστούν  και θα καταδικάσουν τις πολιτικές των  μνημονίων παρά τα όσα λένε οι υποστηρικτές και εντολοδόχοι τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει την πολιτική του πρόταση χωρίς να προδώσει το εκλογικό σώμα και γενικότερα την ελληνική κοινωνία.


Ερώτηση 1.:Οι τελευταίες αποκαλύψεις για σκάνδαλα, μικρά ή μεγάλα, έχουν απαξιώσει τα μέχρι τώρα κόμματα εξουσίας καθώς κορυφαία στελέχη τους εμπλέκονται σε σκοτεινές υποθέσεις. Η όποια δυσπιστία δημιουργείται στους πολίτες, ίσως, αγγίζει και το δικό σας χώρο. Πώς αντιμετωπίζετε αυτήν την πραγματικότητα…..;;;

Απάντηση: Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι με τις συνεχείς αποκαλύψεις για μεγάλη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι πολίτες δυσπιστούν και αμφιβάλουν για όλους και για όλα, φθάνουν να προβληματίζονται μήπως και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα ίδια αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας.

Από την πλευρά μας απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες μας και τους λέμε ότι ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν εξαφανίσθηκε η τιμιότητα, η ανιδιοτέλεια, η ηθική από τον τόπο μας, από την πολιτική, από τους πολιτικούς. Υπάρχει εξάλλου η στάση μας μέχρι σήμερα. Δεν ποιήσαμε την…… νήσσα, μπροστά στα καραμπινάτα σκάνδαλα, όπως της Siemens, των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ και τόσα άλλα. Αντίθετα, συγκρουστήκαμε με συγκεκριμένους μεγαλοεργολάβους, μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοπρομηθευτές, οι οποίοι, γι αυτόν ακριβώς το λόγο, μας πολεμάνε λυσσαλέα. Και κάτι ακόμη, πολύ – πολύ σημαντικό. Εμάς δεν μας κρατάνε, δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανένα. Γι αυτό, πέρα από το ότι έχουμε την πολιτική βούληση, μπορούμε και να υπερασπιστούμε το κάθε ευρώ δημόσιου χρήματος.

Ερώτηση 2.:Η κατάρρευση του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ οδήγησε πολλά στελέχη του στη δική σας παράταξη. Γι αυτό και οι πολιτικοί σας αντίπαλοι, διατείνονται ότι ερχόμενοι στην εξουσία θα είστε «μια από τα ίδια». Τί τους απαντάτε;

Απάντηση: Οι πολίτες που κινούνται στον αριστερό χώρο, αλλά και τα κόμματα και τα στελέχη της Αριστεράς, έχουν κατακτήσει -με τους αγώνες, τις θυσίες τους και τη συνολική τους στάση ζωής- ένα ηθικό πλεονέκτημα απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους και γενικότερα. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το ανεκτίμητο γνώρισμα δεν σκοπεύουμε να το εγκαταλείψουμε.

Τους συναγωνιστές και φίλους που έρχονται μαζί μας τα τελευταία χρόνια, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από το ΚΚΕ, τον ανένταχτο χώρο, ακόμη και από τη Ν.Δ., δεν τους αντιμετωπίζουμε με καχυποψία. Αναμφίβολα, μπορεί να υπάρξουν και κάποιες «κακές» περιπτώσεις, γι αυτό δεν πρέπει να λειτουργήσουμε σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Εξάλλου ανάμεσα στη συγκεκριμένη κολυμβήθρα και στο σύνδρομο του σκαντζόχοιρου υπάρχει ένας μεγάλος χώρος τίμιων αγωνιστών που όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε – ήδη προχωράμε – με σεμνότητα, αγωνιστικότητα, με μέτωπο στη διαπλοκή και στη διαφθορά, καθώς και στην πρακτική άλωσης και κομματικοποίησης του κράτους.

Ερώτηση 3.:Ερχόμενοι στην εξουσία, ποιες πολιτικές αποφάσεις θα λάβετε και ποιες τομές θα τολμήσετε, ώστε να θωρακιστεί η πολιτεία και η κοινωνία από φαινόμενα διαφθοράς κι αδιαφάνειας, όπως αυτά που εσχάτως αποκαλύπτονται….;;

Απάντηση: Στο πλαίσιο του προγράμματός μας έχουμε επεξεργαστεί ένα ειδικό σχέδιο δράσεων για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε:

·         Οδηγούμε άμεσα στη Δικαιοσύνη περιπτώσεις όπου υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και, στη συνέχεια, φροντίζουμε για την επιστροφή των «κλεμμένων».

·         Ελέγχουμε τυχόν ποινικές ευθύνες σε παντός είδους συμβάσεις του δημοσίου.

·         Δημιουργούμε ειδική υπηρεσία – επαρκώς στελεχωμένη, με αναμορφωμένο θεσμικό πλαίσιο – για να διασφαλίζεται η πλήρης και ταχεία ολοκλήρωση των ελέγχων.

·         Σπάμε το απόστημα της μιντιακής εμπλοκής, καταρχάς εφαρμόζοντας τους νόμους.

·         Διασφαλίζουμε τη διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών.

·         Καταργούμε το σημερινό νόμο περί ευθύνης υπουργών.

·         Αλλάζουμε τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων.

·         Αντιμετωπίζουμε τη νοθεία και λαθρεμπορία καυσίμων.

Ερώτηση 4.:Στις επερχόμενες εκλογές, οποτεδήποτε κι αν αυτές προκύψουν, η ευρωπαϊκή κι η ντόπια καθεστηκυία τάξη πραγμάτων θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν μια δική σας εκλογική επικράτηση. Θεωρείτε ότι θα το επιτύχουν….;;;

Απάντηση: Σήμερα, πλέον, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον ελληνικό λαό ότι όλα τα σχέδια των μνημονιακών δυνάμεων, εντός και εκτός Ελλάδας, για να εμποδίσουν την αυθεντική έκφραση της θέλησης των ψηφοφόρων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θα πέσουν στο κενό. Σπεύδω, φυσικά, να συμπληρώσω ότι η παραπάνω διαβεβαίωση δεν σημαίνει εφησυχασμό. Η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές και εντολοδόχοι της θα αντιδρούν μέχρι τέλος με κάθε μέσον.

Όμως, πώς να πείσουν – όπως έκαναν το 2012 – τους ηλικιωμένους, κυρίως, συμπολίτες μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είτε θα τους πάρει τα σπίτια, είτε θα μπλοκάρει τις καταθέσεις τους, είτε θα τους ταράξει στους φόρους!

Η αναξιοπιστία της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου έχει χτυπήσει κόκκινο. Ουδείς τους πιστεύει, ουδείς τους εμπιστεύεται. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι με τις πολιτικές τους θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Γι αυτό στρέφεται σταθερά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτηση 5.:Διαχέεται έντεχνα, από τους πολιτικούς σας αντιπάλους, είτε ότι θα απεμπολήσετε την αντιμνημονιακή σας πολιτική, είτε ότι δεν έχετε σαφείς θέσεις και πρόγραμμα διακυβέρνησης. Έχουν άδικο ή μπλοφάρουν…;;

Απάντηση: Τί άραγε συμβαίνει με Σαμαρά – Βενιζέλο; Τους έπιασε ο πόνος μήπως δεν προχωρήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακύρωση των μνημονίων, μήπως δεν επαναδιαπραγματευθεί το δημόσιο χρέος; Μήπως δεν αποκαταστήσει κατώτατο μισθό και κατώτατη σύνταξη; Μήπως δεν επαναφέρει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα; Μήπως δεν βάλει φρένο στις απολύσεις στο δημόσιο, στα λουκέτα στα μαγαζιά και στις βιοτεχνίες, στη ρύπανση από την αιθαλομίχλη, στα δανεικά και αγύριστα των τραπεζιτών στους μεγαλόσχημους; Μήπως; Μήπως; Μήπως;

Από την άλλη πλευρά προσπαθούν να θολώσουν τα νερά περί δήθεν ασάφειας των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και περί κενών στον προγραμματικό του λόγο.

Ας μην ανησυχούν. Το πρόγραμμα που επεξεργάζονται αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών και φίλων του κόμματος, καθώς και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, ειδικών επιστημόνων και άλλων πολιτών, θα κάνει ακόμη πιο καθαρή την απάτη των μνημονιακών δήθεν μονοδρόμων τους.

Ερώτηση 6.:Τον Μάιο θα γίνουν ευρωεκλογές κι αυτοδιοικητικές εκλογές. Το όποιο αρνητικό αποτέλεσμα θα είναι απαρχή ανάλογων εξελίξεων για τη συγκυβέρνηση. Με ποιά σχήματα θα κατέλθει στο στίβο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ….;;

Απάντηση:Οι εκλογές του Μάη για την ανάδειξη περιφερειαρχών και δημάρχων, καθώς και των αντίστοιχων συμβουλίων, θα έχουν έντονο πολιτικό χρώμα, ενώ θα είναι φυσικά παρούσα και η τοπική διάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με απόλυτο σεβασμό στις δημοκρατικές διεργασίες και στην αυτονομία των χώρων, θα υποστηρίξει σχήματα, πρόσωπα και πολιτικές με καθαρά αντιμνημονιακά, αντικαλλικρατικά και λαϊκά χαρακτηριστικά, σχήματα που θα έχουν την αποδοχή και τα οποία εμπιστεύονται οι τοπικές κοινωνίες.

Ερώτηση 7.:Σε ενδεχόμενη ήττα των κομμάτων της συγκυβέρνησης θα θέσετε θέμα πρόωρων εθνικών εκλογών…;;

Απάντηση: Η ήττα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα στις ευρωεκλογές, θα είναι μια ακόμη απόδειξη της μη νομιμοποίησης της μνημονιακής κυβέρνησης στις συνειδήσεις των πολιτών. Επομένως, το αίτημα να εκφραστεί η λαϊκή ετυμηγορία θα τεθεί  με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ