2012-04-17 10:20:05
Φωτογραφία για Οι αλλαγές που έρχονται στο λύκειο
Αλλαγές στο πρόγραμμα των μαθημάτων περιμένει τους μαθητές που θα φοιτήσουν από το Σεπτέμβριο στην Α’ Λυκείου, ενώ αλλαγές θα υπάρχουν και για αυτούς που θα πάνε στη Β’ Λυκείου.

Από τη νέα σχολική χρονιά... η Α’ τάξη του Λυκείου θα περιλαμβάνει και το μάθημα της Γενικής Παιδείας, συνολικής διάρκειας 33 ωρών την βδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.

Στη Β’ τάξη θα ισχύσει το μεταβατικό πρόγραμμα με ερευνητική εργασία, ενώ οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν ως μάθημα επιλογής τις Αρχές Οικονομίας που δε διδάχτηκαν φέτος, όπως επίσης και το μάθημα Πολιτική και Δίκαιο.

Τα μαθήματα της Β’ Λυκείου χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: μαθήματα Γενικής Παιδείας (25 ώρες διδασκαλίας) και μαθήματα Κατευθύνσεων, που χωρίζονται σε υποχρεωτικά μαθήματα και σε μαθήματα επιλογής.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, κάθε μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ένα μάθημα διάρκειας 2 ωρών την εβδομάδα.


Τι γίνεται με τις εξετάσεις

Οι 90.000 μαθητές που θα περάσουν τον Σεπτέμβρη από το Γυμνάσιο στο Λύκειο θα δώσουν εξετάσεις με το υπάρχον σύστημα.

Αντίθετα, οι 80.000 που του χρόνου θα είναι στη Β’ λυκείου, θα έχουν στο πρόγραμμα των εξετάσεων και την ερευνητική εργασία και μαζί θα μπορούν να πάρουν ως μάθημα επιλογής και τις Αρχές Οικονομίας που δε διδάχτηκαν στην Α’ Λυκείου.

Για τους μαθητές της σημερινής Α’ Λυκείου, οι πανελλαδικές θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα. Κανείς όμως δε μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει με τους μαθητές που σήμερα είναι τελειόφοιτοι γυμνασίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΗΓΕ ΣΤ' ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΜΕ... ΟΠΛΟ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΗΓΕ ΣΤ' ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΜΕ... ΟΠΛΟ!
Γρίφος: Τα κενά
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γρίφος: Τα κενά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ