2012-04-17 11:15:01
Φωτογραφία για Δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου
Δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 13 εβδομάδων, ποσού 1.250 εκατ. ευρώ, με ημερομηνία λήξεως 20 Ιουλίου 2012, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Στόχος είναι η συγκέντρωση έως και 2 δισ. ευρώ, καθώς λήγουν εντός του μήνα τρίμηνα γραμμάτια συνολικού ύψους 2 δισ.ευρώ. Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

Αυτό τον μήνα λήγουν τρίμηνα γραμμάτια συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ.

Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε επίσης 300 εκατ. ευρώ από συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές στη δημοπρασία 6μηνων ομολόγων της 10ης Απριλίου. Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ