2014-01-22 16:03:07
Φωτογραφία για Κατεβάζει ρολά το Ογκολογικό του Νοσοκομείου Λαμίας, μετέωροι οι καρκινοπαθείς - Ερώτηση του Τ. Κουίκ
Φεύγει από τη Λαμία, ο ένας και μοναδικός γιατρός του Ογκολογικού του εκεί Γενικού Νοσοκομείου. Οι καρκινοπαθείς καλούνται εφ εξής να ζήσουν τον δικό τους μεταναστευτικό Γολγοθά, αναζητώντας... θεραπεία ή στην Αθήνα ή στη Λάρισα. Φυσικά με δικά τους έξοδα!

Το θέμα φέρνει με Ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει την Φθιώτιδα υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Το κείμενο της Ερώτησης, που στηρίχθηκε σε καταγγελία που εστάλη στον Βουλευτή από τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ανδρέα Κολοκυθά, έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΜΑ: «ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΛΟΓΩ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ»

Κ. Υπουργέ,

Η ογκολογική κλινική του Γ.Ν. Λαμίας τα τελευταία 4,5 χρόνια παραμένει σε λειτουργία μόνο και μόνο στις υπεράνθρωπες προσπάθειες ενός και μόνο ιατρού με τον βαθμό του Επιμελητή Α’.


Σημειωτέων, όπως με ενημερώνει ο Πρόεδρος της Συντονιστικές Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ανδρέας Κολοκυθάς, η εν λόγω κλινική εξυπηρετεί 500-600 καρκινοπαθείς ασθενείς από 3 νομούς και αυτοί είναι της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Ευρυτανίας.

Μετά από την έγκριση διορισμού του εν λόγω ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, η έτσι και αλλιώς λειτουργούσα σε δύσκολες συνθήκες ογκολογική μονάδα, κινδυνεύει με κλείσιμο.

Αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να πρέπει να αναζητήσουν θεραπεία σε Νοσοκομεία της Αθήνας ή της Λάρισας και να υφίστανται σοβαρή ταλαιπωρία και σημαντική οικονομική επιβάρυνση, σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διερχόμεθα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι έχει σκοπό να πράξει ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του τμήματος αυτού και να μην οδηγηθούν οι καρκινοπαθείς σε περαιτέρω ταλαιπωρία, με κίνδυνο και τη ζωή τους;

Ο Ερωτών βουλευτής

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ