2014-01-24 10:45:00
Φωτογραφία για Πάτρα: Με λόγια αγάπης αποχαιρέτησαν τον Ανδρέα Αβραμόπουλο
Με λόγια γεμάτα αγάπη αποχαιρέτησαν τον Ανδρέα Αβραμόπουλο ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, που εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Μάκκας εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και της κομματικής οργάνωσης Αχαΐας, και η Αννα Μαστοράκου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΓΚΟΥΡΒΕΛΟΣ

Στο μυστήριο του θανάτου, αλλά και στην πίστη των χριστιανών στην Ανάσταση εστίασε στον επικήδειό του ο π. Αμβρόσιος. «Ο θάνατος», είπε, «είναι το μόνο σίγουρο γεγονός στη ζωή μας. Παρ΄ όλα αυτά πολύ δύσκολα μπορούμε να το αποδεχτούμε και να συμβιβαστούμε μαζί του. Δεν είμαστε πλασμένοι να πεθαίνουμε, αλλά να ζούμε αιώνια. Περισσότερο δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε το γεγονός όταν καλούμαστε να συνοδεύσουμε στην άλλη ζωή και να καλύψουμε με την πέτρα του τάφου κάποιον άνθρωπο που δεν είναι πλήρης ημερών.

Είμαστε σήμερα θλιμμένοι και σιωπηλοί, γιατί συνοδεύουμε έναν άνθρωπο πολύ χρήσιμο για την κοινωνία, έναν γιατρό, που πολλούς έχει συμβουλεύσει και θεραπεύσει
. Συνοδεύουμε έναν λαμπρό οικογενειάρχη με μια καλή οικογένεια, έναν κοινωνικό εργάτη, ενεργό πολίτη της πόλεως μας και της ευρύτερης περιοχής, και κυρίως ένα καλό χριστιανό. Ανάμεσα στους πολλούς ιερείς που ήρθαν από την ιδιαίτερη πατρίδα του για να συμμετάσχουν στην εξόδιο ακολουθία του είναι και ο πνευματικός του πατέρας, στον οποίο εξομολογείτο. Η ημέρα η σημερινή είναι δύσκολη για όλους μας».

«Κατά την εξόδιο ακολουθία», συνέχισε, «όλοι προσευχόμαστε στον Θεό να συγχωρέσει τα λάθη και τις αμαρτίες του εκλιπόντος και να δίνει παρηγοριά στους δικούς του. Ακόμα θέλουμε να στηρίξουμε την οικογένειά του, την σύζυγό, τις κόρες, τη μητέρα, τους άλλους συγγενείς του. Ως χριστιανοί να διατρανώσουμε την πίστη μας στην ανάσταση του Χριστού.

Πάνω στην ανάσταση του Χριστού στηρίζεται η πίστη μας. Μπορεί να λυπούμαστε ως άνθρωποι διότι αποχωριζόμαστε σωματικά ο ένας τον άλλο και δεν βλέπουμε τον δικό μας άνθρωπο που αγαπούμε, όμως σε κάθε κηδεία δίνουμε ραντεβού μιας μελλοντικής συνάντησης, προσδοκώντας την ανάσταση, και ομολογούμε ότι θα βρεθούμε μεταξύ μας ως χριστιανοί, μαζί με τον Χριστό στην αιώνια βασιλεία. Στη ζωή αυτή συναντηθήκαμε και αγαπήσαμε συγκεκριμένους ανθρώπους και αυτούς θέλουμε να ξαναβρούμε».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΚΑΣ

Ως «σκληρό και ανυπόφορο καθήκον» χαρακτήρισε ο Γιάννης Μάκκας τον τελευταίο αποχαιρετισμό που έκανε στον φίλο και συμμαχητή Ανδρέα.

«Γνωρίζω, Ανδρέα», είπε, «ότι ποτέ δεν σου άρεσαν τα πολλά λόγια. Ησουν πάντα εγκρατής και στη χαρά και στη λύπη. Γι' αυτό και τούτη την ώρα του πραγματικού πένθους για τους δικούς σου ανθρώπους, τους φίλους και τους συμμαχητές σου, εκπροσωπώντας τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, σου λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σε ευχαριστούμε για όσα έκανες και για όσα μας έμαθες. Σε ευχαριστούμε για το ήθος και τον χαρακτήρα σου, για τον πολιτικό πολιτισμό που διαπερνούσε όλες σου τις ενέργειες. Σε ευχαριστούμε γιατί μπορούμε να λέμε πως υπήρξες ένας από εμάς. Σου υπόσχομαι, Ανδρέα, πως η ΝΟΔΕ θα συνεχίσει να πορεύεται πάνω στα χνάρια σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Καλό σου ταξίδι, φίλε μας».

Η ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

«Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι γιατί χάσαμε ένα ξεχωριστό άνθρωπο» τόνισε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αννα Μαστοράκου και πρόσθεσε: «Δυστυχώς ο θάνατος του έστησε καρτέρι και του στέρησε τη δυνατότητα να αγωνιστεί για τη ζωή του, όπως αγωνιζόταν όλα τα χρόνια για την οικογένειά του, τους συνανθρώπους του, την κοινωνία. Υπηρέτησε την επιστήμη του με αξιοσύνη και ήθος. Ενεργός πολίτης, υπηρέτησε την κοινωνία πάντα με χαμόγελο, πραότητα και τον εξαιρετικό του χαρακτήρα. Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη».

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος

φωτο από thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ