2014-01-24 13:11:08
Φωτογραφία για Άποψη αναγνώστη: Το αμαρτωλό Επικουρικό Κεφάλαιο και οι χρυσοπληρωμένες διοικήσεις του
Όπως σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη υπάρχουν οργανισμοί που αναλαμβάνουν τις αποζημιώσεις θυμάτων αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, έτσι και στην Ελλάδα υπάρχει το Επικουρικό Κεφάλαιο, το οποίο... τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος (Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ).

Στην Ελλάδα το επικουρικό κεφάλαιο αυτή τη στιγμή αποζημιώνει τα δυστυχή θύματα, με καθυστέρηση περίπου 3 χρόνων. Παρά το γεγονός ότι πριν 1,5 χρόνο περίπου - ύστερα από απαίτηση της διοίκησης του Επικουρικού Κεφαλαίου- η Ελληνική κυβέρνηση πήρε μια πρωτοφανή και στα όρια του συντάγματος απόφαση, να κουρέψει αποζημιώσεις, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, σήμερα, όχι μόνο τίποτε δεν πάει καλύτερα στις αποζημιώσεις που δίνει, αλλά αυξάνεται ακόμη περισσότερο ο χρόνος απόδοσης των αποζημιώσεων που υποχρεούται να καταβάλει.

Προσφάτως μάλιστα οι ευφάνταστοι διοικούντες του, συνέλαβαν την «ιδέα» να παραχωρήσουν σε ξένες εταιρείες τις αποζημιώσεις , που υποχρεούται το Ταμείο να καταβάλλει σε θύματα
. Οι εταιρείες αυτές θα αναλάβουν να παρέχουν τη ρευστότητα που χρειάζεται το Επικουρικό κεφάλαιο, σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά θα διαπραγματεύονται οι εταιρείες αυτές το ύψος των αποζημιώσεων, λες και δεν τους φτάνουν τα υπερκέρδη που θα αποκομίσουν από τους τόκους που θα γλιτώσουν.

Τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι αδυσώπητα για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη απόφαση. Διότι τα golden boys του Επικουρικού αφού κατάφεραν να το απαξιώσουν με την πλήρη απραξία τους ,τώρα έρχονται να το ξεπουλήσουν σε αρπακτικά που θα έρθουν να λεηλατήσουν τους εξαθλιωμένους έλληνες πολίτες που θα πέσουν στα χέρια τους.

Το μόνο που κάνουν οι «εγκέφαλοι» του επικουρικού κεφαλαίου είναι να λένε ότι δεν μπορεί το επικουρικό να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Αλήθεια πόσες προσπάθειες έκαναν οι ίδιοι για να μειώσουν τις απαιτήσεις των θυμάτων; Πόσους συμβιβασμούς επεδίωξαν με τα θύματα ώστε και το χρόνο απόδοσης των αποζημιώσεων να απομειώσουν αλλά και τις υποχρεώσεις του Ταμείου να περιορίσουν; Άραγε ύπνος βαθύς τους κυβερνά ή άλλες είναι οι επιδιώξεις τους;

Είναι και οι ασφαλιστικές εταιρείες -αυτά τα παραμάγαζα των τραπεζών που μας εκβιάζουν καθημερινά με κατασχέσεις)-ως μέτοχοι του ταμείου, συνυπεύθυνοι για την κατάντια του ή όχι; Μήπως με τον τρόπο λειτουργίας τους οι διοικούντες του Ταμείου χειραγωγούν την αγορά προς τη δημιουργία τραστ ασφαλιστικών που θα καταπνίγουν κάθε ανταγωνισμό;

Αλλά τί να περιμένει κανείς από golden boys που κάθονται σε αναπαυτικές καρέκλες και εξυπηρετούν μόνο τις τσέπες τους;

Ας έχουν το νου τους όμως, γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα και όλοι αυτοί οι «σύντροφοι» των Ψωμιάδηδων, των Φιλιππίδηδων και των Κοντομηνάδων και κάθε λογής λουλουδικού που προσπαθεί να ξεγελάσει τον ανυποψίαστο πολίτη και να βάλει χέρι στην περιουσία του θα λογοδοτήσει.

Καλείται η δικαιοσύνη να προστατεύσει τον απλό πολίτη.

Ένας αγανακτισμένος πολίτης

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ