2014-01-24 13:26:35
Φωτογραφία για Πάτρα: Πληρώνονταν παράτυπα από το 2006 έως το 2010 οι Πρόεδροι του Δημοτικού Βρεφοκομείου!
Στα χέρια του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά βρίσκεται επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου της Πάτρας, μέσω της οποίας αποκαλύπτεται οτι από την προηγούμενη δημοτική αρχή, κατά την περίοδο 2006 έως το 2010 στο Κληροδότημα ορίστηκαν "παρατύπως" Πρόεδροι, κάτι το οποίο αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία περί κληροδοτημάτων.

Όπως αποκαλύφθηκε το μεσημέρι στην εκπομπή του Αντέννα Πάτρας 105,3 "Φόρα Παρτίδα" με τους Νίκο Σύφαντο και Αφροδίτη Τσικριτζή, στην επιστολή, την ύπαρξη της οποίας επιβεβαιώνουν άτομα από το περιβάλλον του Δημάρχου, ο κ. Δημαράς ενημερώνεται προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, δεδομένου οτι οι διορισθέντες πρόεδροι από την δημοτική αρχή Φούρα, πληρώνονταν με μισθό, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου, είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος Πατρέων αμισθί.

Αντιθέτως, προβλέπεται ο ορισμός αντιπροέδρου ο οποίος αμοίβεται, με πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα που ορίσθηκαν ως αντιμισθίες για τα πρόσωπα που διορίστηκαν.


Όπως αποκαλύφθηκε στην ίδια εκπομπή, στο Δημοτικό Βρεφοκομείο υπολογίζεται οτι ο προϋπολογισμός του ζημιώθηκε κατά 40.000 ευρώ στην διάρκεια των 48 μηνών που ίσχυσε το καθεστώς διορισμού Προέδρων, το οποίο παρ' ότι είχε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συμβάδιζε με τον νόμο, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στον Αντέννα Πάτρας 105.3 ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Γρηγόρης Μαρκέτος.

Η "καυτή πατάτα" είναι ήδη στα χέρια του Γιάννη Δημαρά, επί της θητείας του οποίου αποκαταστάθηκε, κατά τα υποστηριζόμενα, η κατάσταση, με ορισμό αντιπροέδρων και τον ίδιο Πρόεδρο του Κληροδοτήματος.

Πληροφορίες που αποκάλυψε ο Αντέννα Πάτρας 105.3, αναφέρουν οτι η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου για τα περεταίρω.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ