2014-01-24 13:59:07
Φωτογραφία για Κορκίδης: Γενναία η απόφαση του ΑΣΕ για ομαδικές απολύσεις
Την ικανοποίησή του για την απόφαση της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις εξέφρασε... ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Κορκίδης, η ολομέλεια του ΑΣΕ υιοθέτησε ομόφωνα μιαγενναία απόφαση αποτρέποντας ουσιαστικά το προαπαιτούμενο της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ επεσήμανε ότι η τριμερής συνεργασία υπουργείου, εργοδοτών και εργαζομένων στο ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό θέμα ήταν απόλυτα επιτυχής, αφού ακολούθησε τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα εργασιακά και κυρίως διατήρησε το κυρίαρχο δικαίωμα του υπουργού να αρνείται την άδεια ομαδικών απολύσεων.

Η δήλωση του κ. Κορκίδη:

«Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) που συνήλθε, υπό τη προεδρία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας, κ. Άννας Στρατινάκη, προκειμένου να καθορίσει τις προϋποθέσεις επί αιτημάτων επιχειρήσεων προτιθέμενων να προβούν σε ομαδικές απολύσεις, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση, υιοθέτησε ομόφωνα μία γενναία απόφαση, αποτρέποντας ουσιαστικά το προαπαιτούμενο της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.


Η απόφαση του ΑΣΕ, σε μία δύσκολη κοινωνική συγκυρία, διέσωσε τους όρους και τις προϋποθέσεις των ομαδικών απολύσεων, κάτι που επιβεβαιώνει ότι σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, η τριμερής συνεργασία Υπουργείου, εργοδοτών και εργαζομένων ήταν απόλυτα επιτυχής, αφού ακολούθησε τις κοινοτικές οδηγίες στα εργασιακά, διατήρησε το ισχύον νομοθετικό καθεστώς και ιδίως το κυρίαρχο δικαίωμα του Υπουργού να αρνείται την άδεια ομαδικών απολύσεων».
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ