2014-01-24 15:40:07
Φωτογραφία για ΠΥΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ (VIDEO)
Κάποιοι λειτουργούν παρασιτικά

Οξεία επίθεση στη ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συντηρώντας την αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά τη χθεσινή συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Χάνες Σβόμποντα με αντικείμενο το «χρίσμα» των ευρωσοσιαλιστών στις επερχόμενες ευρωεκλογές. «Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να λειτουργούν παρασιτικά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και παρασιτικά [...] σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως είπε, «κάποιοι σκέφτονται στο όνομα της χώρας και του έθνους με κόστος και κάποιοι άλλοι κάνουν τον καλό, τον συμπαθή, τον αθώο στις πλάτες τις δικές μας». «Είναι και άδικο είναι και ανήθικο», πρόσθεσε.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ενοχλημένο λόγω της στήριξης που ζήτησε χθες ο κ. Κουβέλης από τον κ. Σβόμποντα, δεδομένου ότι επιθυμεί -εάν η ΔΗΜΑΡ εκλέξει ευρωβουλευτή- αυτός να ενταχθεί στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών. Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, αμέσως μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής των Ευρωσολιαστών δήλωσε ότι υποστηρίζει «την ενίσχυση των σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει σημαντική εκπροσώπηση και στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα».


Αργότερα χθες ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για το ζήτημα, μιλώντας σε εκδήλωση των Ευρωσοσιαλιστών στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι «το ζήτημα δεν είναι να εκλεγούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο Έλληνες ευρωβουλευτές που στη συνέχεια θα ενταχθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ζητούμενο δεν είναι καν το ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα να συγκεντρώσει πολλές ψήφους». «Το ζητούμενο», πρόσθεσε, «είναι το μέλλον της Ευρώπης, η νέα αφήγηση, η οριστική υπέρβαση της κρίσης».

Για ενόχληση του ΠΑΣΟΚ επειδή «οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στηρίζουν όλα τα ψηφοδέλτια με σοσιαλιστικό πρόσημο» έκανε λόγο η ΔΗΜΑΡ, καταλογίζοντας στο Κίνημα πως προδίδει τον εκνευρισμό του. «Το ποιος δικαιούται να τοποθετείται στο όνομα των σοσιαλιστικών ιδεών δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας. Προκύπτει από τις πολιτικές που ακολουθεί», πρόσθεσε.

«Καλό θα είναι, αντί η ΔΗΜΑΡ να βγάζει άστοχες ανακοινώσεις υπό το κράτος ενός νευρικού μικροκομματικού πατριωτισμού, να πληροφορηθεί ποιες είναι οι θεσμικές διαδικασίες εκπροσώπησης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος και να μην αυταπατάται παρερμηνεύοντας με κουτοπόνηρο ''επαρχιωτισμό'' τις ευγενείς αλλά σαφείς θέσεις του κ. Σβόμποντα», απάντησε το ΠΑΣΟΚ.

Σ.Σ.

Όταν δεν βγαίνουν τα κουκιά, αρχίζει η  γκρίνια! Γιατί....«Τον πλούτο πολλοί εμίσησαν(;), την εξουσία ουδείς!»

''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΧΟΥΛΚ ΓΙΑ... ΑΝΤΙ-ΦΑΛΚΑΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΧΟΥΛΚ ΓΙΑ... ΑΝΤΙ-ΦΑΛΚΑΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ